Bolag

Michael Berglin lämnar Serneke

Michael Berglin, vd för Serneke Group
Michael Berglin lämnar posten som vd för Serneke. Foto: Serneke

Michael Berglin meddelande i måndags på Linkedin att han lämnar Serneke. ”Jag ser nu fram emot nya utmaningar”, skriver han.

I våras köpte fastighetsbolaget Doxa upp Serneke. Enligt GP ska det i Doxas halvårsrapport ha framkommit att Serneke kommer att delas upp i två delar – entreprenad och projektutveckling. Något som ligger till grund för Berglins beslut.

I samförstånd

– Med Doxa som ny ägare, ny styrelse, har en strategi om att dela upp Serneke och driva våra två tidigare affärsområden som självständiga dotterbolag. Det har de nya ägarna varit tydliga med. Som en konsekvens av det växte det fram ett beslut i samförstånd om att gå skilda vägar, säger han till GP.

Michael Berglin har arbetat på Serneke i elva år och efterträdde Ola Serneke som vd 2021.

Doxas vd efterträder

Enligt Johan Live, presschef på Serneke, går nu Doxas vd Victor Persson in som tillfällig efterträdare till Michael Berglin och leder omställningen där entreprenad (nuvarande Serneke Sverige) och projektutveckling (nuvarande Serneke Invest) blir två självständiga bolag. Deras respektive nuvarande vd:ar Mikael Hultqvist och Ola Serneke fortsätter i sina roller.