Nyheter

Mikael Strand ny regionchef på Wihlborgs

Mikael Strand är ny regionchef på Wihlborgs i Malmö.

Wihlborgs har anställt Mikael Strand som regionchef i Malmö. Mikael Strand kommer närmast från Midroc där han har arbetat sedan 2012.

Mikael Strand tillträder som ny regionchef på Wihlborgs i Malmö den 17 mars. Mikael Strand har sedan 2012 arbetat på Midroc, där han varit verksamhetsområdes­chef för fastighetsutveckling i södra Sverige. Tidigare har han arbetat på Fojab och Vasakronan.
Wihlborgs nuvarande regionchef Lennart Jönsson kommer framöver arbeta i en roll med fokus på nya tillväxtmöjligheter, större uthyrningsprocesser och nybyggnads­projekt.

I rollen som regionchef i Malmö ingår ansvar för ett fastighetsbestånd om 700 000 kvadratmeter med ett värde på 16 miljarder kronor samt en organisation med ett trettiotal medarbetare.

– Mikaels mångåriga erfarenhet från den skånska fastighetsmarknaden kommer att bli en stor tillgång för Wihlborgs. Han kommer att bidra med kraft och energi till företaget och ha en viktig roll i vår fortsatta utveckling, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

– Malmö är och förblir vår största och viktigaste marknad. Förstärkningen innebär att vi kan bli ännu bättre på att ta hand om våra befintliga och kommande kunder, fortsätter Anders Jarl.

– Jag ser med glädje på de möjligheter som rollen innebär och ser fram emot att få ta en ledande roll i förvaltning och utveckling av fastighetsbeståndet i Malmö, säger Mikael Strand.

Jenny Marcuson Fors