Nyheter

Moelven Byggmodul varslar

Moelven Byggmodul AB i Sandsjöfors varslar om uppsägningar på grund av arbetsbrist som en konsekvens av minskad efterfrågan. Varslet kan komma att beröra upp till 49 anställda.
Det framgår av ett pressmeddelande.

Medarbetarna på Byggmodul AB i Sandsjöfors fick information om varslet på morgonen på måndag.

– Det här är det andra varslet inom kort tid i Moelven Byggmodul AB i Sandsjöfors, och det är naturligtvis inte den utvecklingen vi önskar. Det är ett tufft besked för våra medarbetare, men med den minskade efterfrågan framöver så klarar vi inte av att belägga fabriken. Vi är därför tvungna att varsla ytterligare medarbetare, säger Johan Samuelsson, vd för Moelven Byggmodul AB.

Varslet berör alla anställda i produktionen samt några tjänstemän i Sandsjöfors. Totalt kan 49 medarbetare komma att beröras av varslet. I dag arbetar det 75 personer på Moelven Byggmodul i Sandsjöfors.

Vidare MBL-förhandlingar inleds omgående med de fackliga parterna med en ambition att hantera processen så skyndsamt som möjligt. Normal produktion kommer att pågå fram till semestern i Sandsjöfors. Under hösten kommer medarbetarna utföra arbetsuppgifter som i vanliga fall inte genomförs i fabriken.

– För att så många som möjligt ska vara i arbete så har vi sagt ja till några renoveringsuppdrag som vi i vanliga fall skulle tacka nej till. Vår ambition är självklart att vi ska lyckas få in nya ordrar som gör att vi kommer att kunna takta upp till full drift igen, säger Samuelsson i pressmeddelandet.

Han menar att byggbranschen är präglad av en mer osäkerhet och oförutsägbarhet nu än tidigare och att detta kan vända snabbt.

– Tidigare i år varslade vi om neddragningar i vår fabrik i Kil. Där har det nu vänt och vi har kunnat återkalla varlset vi kom med i februari, och även hyrt in extra personal för att ta undan order fram emot semestern. Generellt kan vi säga att branschen drabbats av en anpassning till konjunkturen. Det betyder att den väldigt höga aktivitet vi har upplevt de senaste åren nu har justerat sig till en något mer normalt nivå, säger Johan Samuelsson.

Moelvens modulfabriker i Sverige  

  • Moelven Byggmodul är idag Skandinaviens ledande producent av industriframställda Byggmoduler i trä. 
  • Företaget har idag 544 anställda och omsätter cirka 1,6-1,7 miljarder kronor. 
  • Kunderna är huvudsakligen privata och offentliga byggherrar samt många uthyrningsföretag. 
  • oelvens svenska produktionsanläggningar för modulproduktion i trä finns i Kil, Sandsjöfors, Säffle och Torsby.
  • Källa: Moelven