Nyheter

MVB utökar i norr – och rekryterar ny vd

Per Ununger och Jenny Åberg
Per Ununger, ordförande i MVB Holding och Jennie Åberg, vd för MVB Nord. Foto: MVB

Byggföretaget MVB utökar sin verksamhet till Norrbotten och Västerbotten genom förvärv i Skellefteå-baserade byggkoncernen ETB Group.
– Där finns en av Sveriges starkaste byggmarknader nu och i ett antal år framöver
. Självklart är det intressant för oss att vara med där, säger Per Ununger, ordförande i MVB Holding.

MVB-koncernen förvärvar 60 procent i ETB Group i Skellefteå. I förvärvet ingår ETB Bygg AB och Skellefteå Tools AB, med totalt nästan 40 anställda. ETB fortsätter sina verksamheter som dotterbolag till MVB med oförändrad ledning.

– MVB har vuxit stadigt under de senaste tjugo åren och tiden är nu mogen att ta nästa steg och bli ett mer rikstäckande byggbolag. Vi är etablerade med våra bolag i syd, väst och öst och nu lägger vi en pusselbit till på vår Sverigekarta. Vi ser en stor potential i regionen med växande näringsliv och arbetsmarknad, säger Per Ununger.

Han beskriver ETB Group som ett välskött och lönsamt familjebolag med samma värderingar som MVB, som kommer att ”passa fint” in i den nuvarande organisationen.

– Det här är första steget in på en spännande marknad som vi gör nu. Norrland är stort, så nu börjar vi med att fokusera på kustområdena. Vi ser fram emot att utveckla affärerna norröver. MVB kommer att fortsätta växa i regionen, men det sker när tillfället är rätt. Vi ska växa klokt och vi har inte bråttom. Det är lätt att växa, men utmaningen är att växa kontrollerat och med lönsamhet.

Jennie Åberg blir vd för MVB Nord. Foto: MVB

Erfaren vd till MVB Nord

Till verkställande direktör för MVB Nord utses Jennie Åberg som har tjugo års erfarenhet av byggbranschen i Norrland. Jennie kommer närmast från rollen som avdelningschef för NCC Building med ansvar för verksamheten i Norrland med över 350 anställda.  Jennie Åberg tillträder sin tjänst den 1 februari 2023.

– Med min bakgrund från både byggbranschen och norra Sverige är uppstarten av MVB Nord en spännande utmaning. Det känns kul att få chansen att arbeta i ett så pass familjärt företag som MVB, som samtidigt har kompetensen att ta sig an alla typer av byggprojekt. Nu gäller det att förvalta det fantastiska arbete ETB Group har gjort i regionen och bygga vidare tillsammans med MVB, säger hon.

– MVB tillför kompetens och kapacitet som ger oss bra förutsättningar för att kunna bredda vår verksamhet och bli en större aktör på den lokala marknaden. Vi ser fram emot att bli en del av MVB-koncernen. Med Jennies erfarenhet kan vi bygga ett än mer konkurrenskraftigt och attraktivt byggföretag, säger Mattias Jakobsson, vd och grundare av ETB Group.

MVB-koncernen bedriver redan bygg- och anläggningsverksamhet i Skåne, Hallands och Västra Götalands län samt Stockholm inklusive Mälardalen. Koncernen har 500 anställda och en omsättning som 2022 uppgick till ca 3 150 miljoner kronor. MVB är en del av familjeägda AB Gullringsbo Egendomar där bland annat även Svenska Hus, Wangeskog Hyrcenter och Anläggningsbolaget ingår.