Byggprojekt

NCC bygger om länssjukhuset i Trollhättan

Norra Älvsborgs länssjukhus
NCC ska bygga om delar av Norra Älvsborgs länssjukhus. Foto: NÄL

NCC tecknar avtal med Västfastigheter, uppdraget omfattar del av ombyggnation- och tillbyggnad av operation kirurgi på Norra Älvsborgs länssjukhus, NÄL, i Trollhättan. Ordervärdet uppgår till cirka 150 miljoner kronor. 

NCC har tidigare genomfört flera uppdrag vid NÄL, bland annat en om- och tillbyggnad av neonatalavdelningen, ombyggnation av en kardiologisal samt ombyggnation av operationsenheten för gynekologi. 

– Vi är stolta över att få vara med och fortsätta utveckla NÄL tillsammans med Västfastigheter. Genom vår erfarenhet från tidigare genomförda projekt och nära dialog med verksamheten kan vi hålla ett kvalitetssäkrat och effektivt arbetssätt, säger Joakim Antonsson, affärschef NCC Building Sweden.  

Om- och tillbyggnaden av operation kirurgi omfattar fyra operationssalar om cirka 1 100 kvadratmeter samt att tillskapa en ny operationssal för kärlintervention, hybridsal om 400 kvadratmeter.

Entreprenadarbetena påbörjas omgående och förväntas vara färdigställda under 2024. Affären uppgår till cirka 150 miljoner kronor och orderregistreras i andra kvartalet 2023 i affärsområde NCC Building Sweden.