Nyheter

NCC renoverar hyresrätter i Danmark

NCC i Danmark har ingått ett avtal med Boligselskabet Nordkysten om att stå för den andra och sista delen av energirenoveringen av Tibberupparken i Espergærde norr om Köpenhamn, en order på 257 MSEK.
Totalt är projektet värt 305 MSEK.

I NCC:s uppdrag ingår att energirenovera 264 hyresrätter åt Boligselskabet Nordkysten.
I november 2014 tecknades ett avtal om den första delen av renoveringen och nu har även den andra och sista avtalats. Därmed står NCC för hela uppdraget att energirenovera Tibberupsparken vilket innebär att det totala ordervärdet uppgår till 305 MSEK.

– En renovering som denna kommer att ge lägenheterna i Tibberupparken en lägre energiförbrukning och de blir mer moderna och sunda. De boende får ett bättre inomhusklimat och attraktivare lägenheter. Vi ser fram emot att delta i renoveringen från början till slut och därmed ge hela Tibberupparken ett kvalitetslyft ”, säger Niels Engberg, projektchef på NCC Construction Denmark, i ett pressmeddelande. 

Byggnaderna i Tibberupparken består av nio husblock med 264 lägenheter, som alla behöver renoveras. Husen ska få nya tak, fönster och fasader samt större balkonger. Det är förändringar som både sänker energikostnaderna och ger ett större insläpp av dagsljus.

Hissar installeras i åtta trappuppgångar för att öka tillgängligheten. Två av husen kommer att få en extra takvåning med lägenheter och alla marklägenheter får tillgång till små privata trädgårdar.

Området uppgraderas med nya vägar och ny belysning. Entreprenaden för den första delen påbörjades i november 2014 och projektet i sin helhet beräknas vara klart i början av 2017.

Den andra delen av ordern om 257 MSEK registreras i första kvartalet i affärsområdet NCC Construction Denmark.