Nyheter

Norsk miljardär köper Copperhill

Petter Stordalen, norsk miljardär och hotellkung, köper det krisdrabbade lyxhotellet Copperhill, erfar nyhetsbyrån TT.

När Copperhill Mountain Lodge invigdes den 8 december förra året var ambitionerna högtflygande. På Björnberget, med Åreskutan inom räckhåll, skulle Sverige få ett lyxhotell i internationell klass. Arkitekt var den svenskättade stjärnarkitekten Peter Bohlin, som också ritat Bill Gates privata hus.

Problemet var bara att det fattades pengar. Knappt tre månader senare, i slutet av februari, inleddes en rekonstruktion av företaget med samma namn.
— Ett externt kreditföretag har fodringar på mer än 100 miljoner kronor. Sedan har leverantörer till bygget fodringar på runt 90 miljoner kronor, sade Mikael Kubu på Ackordcentralen som leder rekonstruktionen, till Byggvärlden i våras.

Men nu kan det finnas en lösning på affären. Hotellkungen Petter Storhagen väntas ta över hotellet, skriver TT. Affären väntas bli klar redan nästa vecka.

— Jag kan bara bekräfta att vi nu slutförhandlar med en intressent och att det bara är formalia som återstår. Därför räknar jag med att vi ska kunna presentera ett färdigt och undertecknat avtal med denne intressent i nästa vecka, säger Mikael Kubu till TT.

Petter Stordalen äger redan hotellkedjan Choice Hotels Scandinavia med 160 hotell i Norden och Baltikum.