Nyheter

Ny affärsområdeschef på Lemminkäinen

Lemminkäinen Sverige förstärker sin affärsverksamhet inom Grund- och Anläggning genom att rekrytera Fredrik Sarvell som tillträder som Regionchef för Mellansverige.
Rollen innebär främst ett ansvar för att driva, utveckla och öka affärsområdets tillväxt.

Då Lemminkäinen satsar stort på grund- och anläggningsverksamheten i Sverige var det ett enkelt beslut för Fredrik att ta sig an den nya rollen.
I ett pressmeddelande säger han:

– Jag vill vara med och forma framtida Lemminkäinen och i samband med tillväxt följer förändringsarbete, vilket är bland det bästa jag vet. Vi kan erbjuda paketlösningar och utnyttja interna synergieffekter som gagnar våra kunder. Jag har tidigare jobbat för ett finsk-styrt bolag och trivdes väldigt bra med skillnaderna mellan finskt och svenskt ledarskap.

Fredrik har en lång och gedigen erfarenhet från ledande befattningar inom grund- och anläggningsbranschen med en civilingenjörsexamen från KTH i grunden.
Närmast kommer han från Rovalin AB där han var vd och grundare.
Dessförinnan arbetade han på Ruukki som affärsområdeschef inom grundläggningssegmentet.

– Lemminkäinen satsar stort på affärsverksamheten inom infrastruktur och en del i det arbetet är rekryteringen av Fredrik som vi är mycket glada över att välkomna till vårt team. Med Fredriks bakgrund och förståelse i grundläggningsrelaterade frågor förstärks vår position och konkurrenskraft inom ett mycket viktigt affärsområde, säger Risto Takkinen, vd för Lemminkäinen Sverige.