Ny bostadspolitisk expert på Riksbyggen

Ny bostadspolitisk expert på Riksbyggen
Johanna Ode. Foto: Kristian Pohl

Från den 2 mars är Johanna Ode på plats som ny bostadspolitisk expert och verksamhetsutvecklare på Riksbyggen. Hon kommer närmast från ett jobb som kanslichef i Kommittén för modernare byggregler.

Johanna Ode kommer i sin nya roll att arbeta med fokus på att utveckla Riksbyggens kvalitetskrav i förhållande till nya byggregler. Bostäder för unga är en av de frågor som Johanna kommer att arbeta med inom bostadspolitiken.

–Riksbyggen har under flera år arbetat med att underlätta ungdomars inträde på bostadsmarknaden. Jag ser ett stort behov av att fortsätta det arbetet. Att unga kan flytta hemifrån och ha en fast punkt i form av en egen bostad är en grundläggande livskvalitet för den enskilda individen och en framgångsfaktor för Sveriges utveckling när det gäller att matcha individer med utbildnings- respektive arbetstillfällen, säger Johanna Ode, i ett pressmeddelande.

Johanna Ode kommer närmast från jobbet som kanslichef i Kommittén för modernare byggregler. Tidigare har hon bland annat varit internationellt ansvarig på Sveriges Allmännytta och ordförande för Housing Europes bygg- och energikommitté. Hon har också erfarenhet från Regeringskansliet, Naturvårdsverket samt kommunal verksamhet och är i grunden utbildad statsvetare.

– Det ska bli spännande att utveckla de krav vi ska ställa på Riksbyggens bostäder, utöver lagkraven. Eftersom utgångspunkten för Riksbyggens verksamhet är att utveckla bostäder och boendemiljöer med stark hållbarhetsprofil är det angeläget att också vara drivande i att säkerställa företagets intressen både nationellt och i EU.

Relaterade artiklar

Här är det tuffast för unga att köpa bostad
16 förslag för att skynda på bostadsbyggandet
Han blir ny projektutvecklingschef på Einar Mattsson
Han blir ny affärschef på Riksbyggen