Nyheter

Ny chef för HSB:s byggande

Peter Lindgren har utsetts till tillförordnad vd för HSB ProjektPartner. Styrelsen fattade snabbt beslutet efter Lars Mellgrens hastiga bortgång.

Lars Mellgren, vd för HSB ProjektPartner avled hastigt i sitt hem i Huddinge sent i helgen. Han blev 43 år och sörjs närmast av sin maka och sina två söner.

Peter Lindgren blir tillförordnad vd för bolaget. Han är sedan fem år tillbaka ledamot i ProjektPartners styrelse och kan därför verksamheten och pågående byggprojekt väl. Han har också erfarenhet av byggproduktion i sin nuvarande roll som vd för HSB Östergötland.

— Jag saknar ord för det som har hänt och känner stor sorg för Lars Mellgrens bortgång, det känns overkligt och främmande. Trots det är det viktigt att verksamheten drivs vidare och jag ska försöka bidra till att det görs på bästa sätt, säger Peter Lindgren som kommer att bo kvar i Norrköping.

— HSB ProjektPartner är ett mycket välskött företag och min roll handlar om att inledningsvis fungera som en sammanhållande kraft, säger Peter Lindgren.