Nyheter

Ny organisation för grönare städer

Nu lanseras en ny branschorganisation, Gröna Städer, smed målet att bli en ledande organisation i arbetet med grön omställning.
Organisationen invigs i eftermiddag och vid lanseringen deltar bland andra civilminister Ardalan Shekarabi.
 

Med hållbarhet i fokus kommer den nya branschorganisationen Gröna Städer att arbeta för att medlemmarna både ska öka sin egen tillväxt, sprida sina hållbara lösningar till andra företag och skapa nya gröna jobb.

– Det har saknats en näringslivsorienterad organisation som samlat driver framtidsfrågorna inom hållbar samhällsbyggnad och som inte begränsades av produktslag. Gröna Städer ska vara den sammanhållande länken mellan olika branscher i syfte att skapa synergieffekter och leda till nya gröna affärer, säger Leif Saletti, ordförande i Gröna Städers styrelse, i ett pressmeddelande.

– Målet är att öka den gröna tillväxten med fler innovativa företag som producerar och exporterar hållbara produkter och tjänster. Städer och konsumenter behöver ökad kunskap om och tillgång till lösningar som är bättre för miljön och klimatet, säger Mia Nordström, Vattenfalls Senior Advisor och ny styrelseledamot i Gröna Städer.

– Gensvaret från såväl politiken som näringslivet har varit enormt. Redan innan lanseringen har ett 40-tal företag och organisationer hört av sig och velat bli medlemmar. Och vi har redan sju större samarbetspartners knutna till oss. Nu ser vi fram emot ett fullspäckat år med flera aktiviteter som kommer att betyda mycket för företagsutvecklingen och hållbarhetsfrågorna i landet, säger Sebastian Navab, generalsekreterare i Gröna Städer.

Gröna Städer kommer bland annat att anordna seminarier på Elfack & eSmart, i Almedalen och på Nordic Architecture Fair.