Nyheter

Nya uppsägningar på NCC

NCC redovisar ett negativt resultat och minskad orderingång. <br></br> — Det kommer att bli ytterligare uppsägningar i höst, säger Olle Ehrlén, koncernchef, NCC.

Trots att resultatet i entreprenadverksamheten förbättras i NCC redovisade byggbolaget ett negativt resultat för första kvartalet, 352 miljoner kronor efter finansiella poster. Minskningen i orderingången var 32 procent.

NCC har sett en krympande marknad och ser att det kommer att vara fortsatt tufft, även 2010.

Under första kvartalet byggstartade de ett bostadsprojekt i Tyskland och ett i Norge — men inte en enda lägenhet i Sverige.
— I april har vi däremot gått ut med att vi kommer att starta ett projekt i Malmö. Vi kommer att starta enstaka projekt även framöver, säger Olle Ehrlén till Byggvärlden.

I mars startade NCC kampanjen ”ett rum på köpet” för att bli av med tidigare osålda lägenheter.
— Kampanjen har gett resultat men vi har sålt till en lägre prisnivå, säger Olle Ehrlén.

Koncernchefen är tydlig med att NCC inte kommer att ta projekt med lägre marginaler för att hålla sysselsättningen uppe. I stället anpassas organisationen, både overhead-kostnader och personalstyrkan.

NCC har varslat och sagt upp personal men flaggar nu för ytterligare uppsägningar.
— Jag kan däremot inte ge några siffror på hur många som kommer att beröras, det ser olika ut regionalt och inom olika avdelningar.