Nyheter

Nytt boendekoncept till Sverige

Norska byggbolaget Veidekke lanserar nu ett nytt boendekoncept. Inom kort sätts spaden i marken för ett första projekt med ”Plussboliger”, ett så kallat livsstilsboende.

Veidekke Bostad har inlett ett samarbete med Selvaag Bolig, som står för service. De boende får nämligen tillgång till ett serviceerbjudande med bemannad reception, gästrum, träningsrum, sällskapsrum och kök.
-Det här är en stor fördel för de boende och konceptet har varit mycket populärt i Norge där sju projekt genomförts, säger Per-Martin Eriksson,vd Veidekke Bostad.
Det låter också som om det blir dyrt för de boende?
-Det är ju inte gratis men det handlar ändå om modesta kostnader.
Det låter likt Victoria Park och där har man fört en debatt om gated communities. Hur ser du på att bygga boende som endast är för en speciell grupp?
-Det skiljer en del mellan Victoria Park och vårt koncept, även om jag inte kan de exakta skillnaderna. I Norge har både yngre och äldre flyttat in i de här områdena. Och om det finns människor som är intresset av att bo så här och betala för det, tycker jag vi ska kunna erbjuda det, säger Per-Martin Eriksson,vd Veidekke Bostad.
När sätts spaden i marken för första svenska projektet?
-Det är inte definitivt bestämt när och var det blir men vi tittar på flera olika projekt, huvudsakligen i Stockholm men även på andra orter.