Nytt kontorshus på expansiva Lindholmen

Nytt kontorshus på  expansiva Lindholmen
Piren2 uppförs granne med det nya hotellet på Lindholmspiren. Illustration: Tomorrow.

Skanska utvecklar just nu ett nytt kontorshus på Lindholmen som ska stå klart i maj 2017. Piren2 rymmer cirka 7 500 kvadratmeter fördelat på åtta våningsplan och möter den efterfrågan på kontorslokaler som finns i området.

Lindholmen växer, både genom etablerade och nya företag som söker sig till det attraktiva området. Här finns ett starkt klustertänk som lockar företag inom ICT, transport och media. 
– Det saknas kontorsytor på Lindholmen och det känns bra att kunna tillföra ett helt nytt kontorshus i ett område som vi tror starkt på, säger Marie Lekmark, uthyrare på Skanska. 
Byggstarten skedde i höstas och första beräknade inflyttning kan ske i maj 2017.
– Vi hoppas kunna presentera hyresgästerna inom kort. Företagen som vill sitta på Lindholmen är generellt i en expansiv fas, vilket vi märker tydligt i våra diskussioner.
Området förtätas med både bostäder och kontor. Det är bredvid det nya hotellet på Lindholmspiren, intill Lindholmsallén, som Piren2 uppförs om cirka 7 500 kvadratmeter. Huset på åtta våningar blir snäppet högre än hotellet och blir väl synligt i området och från leden utanför.
KUB Arkitekter har ritat byggnaden som får en modern form med rundade hörn och våningshöga fönster, men med en tegelfasad som knyter an till den gamla varvsmiljön på Lindholmen.
– Det blir yteffektiva och moderna lokaler med cirka 1 000 kvadratmeter per våningsplan, som kan delas i två och utformas efter önskemål. Den översta våningen erbjuder även en terrass. En del blir privat för hyresgästen­­­ på plan åtta och en del för husets övriga hyresgäster. Utsikten kommer att bli härlig ut över området och vidare ut över vattnet, säger Marie Lekmark.
Skanska arbetar på en lösning med ett publikt entréplan som ska fungera som en öppen mötesplats. Ett café som serverar lättare luncher finns det också möjlighet till.
Huset rymmer också ett parkeringsgarage och cykelparkering under mark. Förutom traditionella kontor skulle det också fungera bra med en kontorshotell-lösning i huset.
Piren2 kan rymma cirka 700 arbetsplatser och Marie Lekmark tror att de sociala ytorna är viktiga för företagen på Lindholmen.
– De som söker sig hit vill vara i en miljö som bjuder in till möten och nya idéer. Därför vill vi skapa en dynamisk mötesplats som passar väl in i Lindholmen Science Park. 
Jenny Marcuson Fors

Relaterade artiklar

Kräver kompletteringar för detaljplan
Efter konkursen: Så går projekten vidare i Göteborg
De samarbetar kring nytt 16-våningshus
Domen över Universeum tar form