Nytt samarbete ska skapa bostäder i väst

Nytt samarbete ska skapa bostäder i väst
Tommy Fritz, vd på Tosito och Ola Serneke, vd på Serneke Invest. Foto: Serneke

Serneke och det Jönköpingsbaserade fastighetsbolaget Tosito bildar ett nytt bolag för att utveckla bostäder i Västsverige. Det första gemensamma projektet rör cirka 200 bostäder.  

Serneke och Tosito har sedan december 2020 i samarbete genomfört två bostadsprojekt om drygt 180 bostäder i kvarteret Capella i Karlastaden, Göteborg. Bolagen har även samarbetat kring andra entreprenader i Jönköpingstrakten, där 89 bostadsrätter i Habo är ett exempel.

200 bostäder

Nu har parterna startat upp ett gemensamt 50-50-ägt bolag för att tillsammans fortsätta utveckla projekt i Västsverige. I ett första steg omfattar samarbetet två projekt om cirka 200 bostäder med ett totalt värde för färdigställda projekt om cirka 600 miljoner kronor.

– Samarbetet har visat att vi tillsammans effektiviserar och skapar synergier vilket leder till en starkare genomförandeförmåga och bättre projekt. Jag är övertygad om att vi framöver kommer att kunna utveckla fler framgångsrika bostadsprojekt, säger Ola Serneke, vd på Serneke Invest.

Karlastaden

– Det känns väldigt roligt att fortsätta vår tillväxtresa i Göteborgsregionen tillsammans med Serneke som partner. Samarbetet i Karlastaden har varit mycket lyckat och vi ser fram emot att ta nästa steg med målsättningen om ett långsiktigt och givande partnerskap som växer med fler projekt framöver, säger Tommy Fritz, vd på Tosito.

Genomförande av de planerade projekten är beroende av erforderliga planprocesser och tillstånd.

Relaterade artiklar

Efter överklagandet – klart för byggstart av 192 lägenheter
Kartläggning av länsstyrelsernas insatser ska öka bostadsbyggandet
Bygger bostäder åt LKF i Lund
Serneke bygger om anstalt för halv miljard