Byggmässan Göteborg

Ola Serneke om mod och visioner på Byggmässan

Johanna Frelin och Ola Serneke.
Johanna Frelin talar klockan 9.30 på torsdagen och Ola Serneke kan man lyssna på klockan 9.15 på onsdagen. Foto: Riksbyggen, Serneke

Nästa onsdag startar Byggmässan i Göteborg. Byggvärlden har tagit tempen på två av talarna; Ola Serneke, vd för Serneke Invest och Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.

Johanna Frelin, vd på Riksbyggen, varför väljer du att medverka på Byggmässan i Göteborg?
– Göteborg är en spännande stad med mycket visioner som ligger Riksbyggen varmt om hjärtat. Riksbyggen startades i Göteborg och vi har bidragit till utvecklingen av staden i över 80 år. Byggmässan i Göteborg är en bra plattform för oss.

Vad ska du tala om på mässan?
– Jag kommer prata om digitalisering av branschen och vara väldigt praktiskt och konkret kring hur man kan gå till väga.

Byggmässan är tillbaka i Göteborg efter fyra år, hur viktig tror du byggmässan är för staden?
– Jag tror Byggmässan är en väldigt viktig plattform, då byggandet och utvecklandet av Göteborg är en stor fråga.

Finns det något på mässan som du själv ser fram emot extra mycket?
– Att träffa alla härliga människor i branschen.

Pratar om mod och visioner i samhällsbyggandet

Ola Serneke, vd för Serneke Invest, vad ska du tala om på mässan?
– Jag kommer att tala om att ha mod och visioner i samhällsbygget, varför det behövs och vad som krävs för att driva igenom sina idéer. Men även lite om mig själv och så klart en del om de projekt som är relevanta i sammanhanget, bland annat Karlatornet och den anläggning där mässan huserar, Prioritet Serneke Arena.

Byggmässan är tillbaka i Göteborg efter fyra år, hur viktig är byggmässan för Göteborg?
– Jag tycker det är viktigt med mötesplatser och Göteborg är en bra och trevlig plats att mötas på. Staden fungerar ju också som mötesplats för en lång rad viktiga branscher. Det är så klart viktigt att även byggbranschen får en arena här.

Mässan hålls i år i Prioritet Serneke Arena, vad betyder det för dig personligen och hur lämpad är arenan för mässor?
– Det är så klart extra kul att den arena som var en viktigt milstolpe i vårt bolags historia får bilda scen för en branschmässa. Prioritet Serneke Arena har ju visat att den verkligen har en multifunktion, inte bara för sport.

Finns det något på mässan som du själv ser fram emot extra mycket?
– Framför allt ser jag fram emot att träffa branschkollegor och få prata om gemensamma frågor och utmaningar. Det ska bli riktigt kul!

Här hittar du hela mässprogrammet. Passa också på att boka din entrébiljett – mässan är kostnadsfri för alla för alla som är verksamma i bygg och anläggningsbranschen.