Nyheter

Orderras för NCC

NCC:s vd Olle Ehrlén har tuffa besked till aktieägarna på dagens stämma. Orderingången för första kvartalet backade med 39 procent.

Läget på den nordiska byggmarknaden var fortsatt svagt under första kvartalet, skriver Affärsvärlden / Direkt. NCC:s orderingång minskade preliminärt med 39 procent jämfört med motsvarande period i fjol.

— Trenden i orderingången innebär att vi kommer att se lägre aktivitet under 2010 och det anpassar vi oss till, säger Olle Ehrlén, NCC:s vd, i ett pressmeddelande som återger hans anförande på tisdagens årsstämma, som inleds klockan 16.30.

Antalet sålda bostäder uppgick preliminärt till 564 (546) under kvartalet. Det var framför allt i Sverige som marknaden återhämtade sig något medan marknaden i Finland är fortsatt svag, framgår det av pressmeddelandet.

— Vi startar i dag i stort sett inga nya bostadsprojekt utan fokuserar på att sälja det vi redan har färdigställt eller de som pågår. I den senaste kampanjen i Sverige erbjuder vi ”Ett rum på köpet”. Kampanjen inleddes i mitten på mars, pågår i ytterligare några veckor och det här har påverkat försäljningen positivt i Sverige, även om det är på en låg nivå, uppger Olle Ehrlén.

Affärsvärlden / Direkt

Läs fler affärsnyheter på www.affarsvarlden.se