Nyheter

Ordning och reda med nya TV-snickaren

Robbin Hultman är ny snickare i TV-satsningen Sortera upp ditt liv. Foto: TV4

Snickaren Robbin Hultman kommer under våren att delta i ett helt nytt program där deltagarna är familjer som är i stort behov av att sortera, rensa och städa ur sina hem. Han ingår där i expertteamet som tar sig an utmaningen att hjälpa familjerna att få ordning på tillvaron igen.

I programserien Sortera upp ditt liv kommer han bland annat att platsbygga olika förvaringslösningar.

– Min uppgift är både att komma på smarta lösningar, att laga sådant som är trasigt och recycla bord och stolar och till exempel bygga om dem till något annat.

I programserien så samarbetar han med två andra.

–Vi har dels Elaine Green som är jättebra på var grejerna ska vara på olika platser – hon ordnar och sorterar upp. Felicia Löwerdahl kommer med bra idéer och är städexpert, hon kan få bort alla typer av fläckar och delar med sig av städtips. Även hon har ett bra öga för att få ordning på saker.

Elaine Green och Felicia Löwerdahl tillsammans med Robbin Hultman. Foto: Jakob Dahlström

Han själv är också väldigt ordningsam.

–Jag gillar att ha saker på ställen där man hittar dem och gillar att ha fint hemma.

Även i verktygslådan är det ordning.

– Jag har stenkoll, inget får ligga fel där – allt är på sin rätta plats.

Programavsnitten spelades in under december och januari och de var sammanlagt en vecka hos varje familj.

– Genomgripande så kunde jag se att de flesta samlar på sig både dubbletter och tripletter av saker. Uppenbarligen så bara lassar de på i skåp och lådor och de köper nytt för de vet inte vad de redan har. De rensar inte utan samlar på sig mer hela tiden, i stället för att rensa och iså fall köpa nytt om man behöver något.

Han blev övertalad att söka in till programmet.

–Det var min brors tjej som rekommenderade mig att jag skulle hoppa med i det här programmet, jag var lite skeptisk innan för jag hade så mycket att göra och jag var inte så intresserad. Men hon tjatade så jag skickade in min presentation.  Sen tog det ett bra tag innan det blev klart – och på slutet stod det mellan mig och en till och jag blev lite chockad sen att jag fick det.

Nu är han glad att han gjorde det.

 – Det var lite läskigt i början, både obekvämt och ovant och nervöst, men sen blev det bara roligare och roligare. Det var det med kamerorna som var lite ovant i början.

Han är van vid varierande uppdrag, i sitt egna företag så tar han sig an allt från lägenheter till slott.

–Just nu är jag inne i stan och jobbar med att bygga om vindar till vindsvåningar.

Han har ingen anställd i sitt företag men det blir ändå inte så mycket ensamarbete.

–Jag jobbar ofta tillsammans med en kompis som också har eget företag, så det är bra.

På frågan om vad som är det bästa minnet från TV-inspelningarna så svarar han så här:

–Det är nog när vi var i det sista huset, reaktionen på den familjen var helt fantastisk, de var helt överväldigade och det var kul att se deras glädje. Det var ett minne jag kommer att ha med mig.

Text: Annika Rådlund, Foto: Jakob Dahlström

Robbin Hultman ska snickra i TV4.

Robbin Hultman

Ålder: 29 år, fyller 30 år i år.

Bor: Stockholm

Familj: Mamma, pappa och en bror.

Yrke: Snickare

Eget företag: Robman AB

Utbildning:  Byggymnasiet 3 år på Sågbäcksgymnasiet i Huddinge, Cramo byggarbetsmiljösamordnare BAS-P/BAS-U bygg och arbetsledarutbildning genom Stockholms byggmästarförening.

Aktuell med: Snickare i Sortera upp ditt liv i TV4 som startar 28 februari.

Favoritverktyg: Sänksåg, den sätter man på en skena och kapar fina snitt och grejer så det blir spikrakt.

Bästa snickarminne: Jag har några roliga projekt som jag har varit med och byggt. Jag har bland annat varit på Regeringskansliet och i riksdagens plenisal och arbetat. De projekten sticker ut lite.

Önskeprogram att vara med i: Kanske Robinson, det skulle vara häftigt.

Vad gör du om 5 år: Förhoppningsvis bygger jag min egen drömvilla då, någonstans i Stockholmsområdet.