Nyheter

Paulsson-sfären startar sjukhusverksamhet

Två Paulsson-kontrollerade bolag ska tillsammans med Region Skåne starta ett helt nytt bolag som ska bedriva sjukhusverksamhet.

En storaffär är på gång mellan Region Skåne och Paulsson-sfären, rapporterar Helsingborgs Dagblad. Tillsammans ska de tre aktörerna bilda ett gemensamt bolag: Hälsostaden Ängelholm AB.

I enkla drag säljer Region Skåne två tredjedelar av sina fastigheter på Ängelholms sjukhusområde till Peab, där Mats Paulsson är vd, och till Wihlborgs där brorsan Erik Paulsson är styrelseordförande.

Enligt Helsingborgs Dagblad ger affären de båda Paulsson-kontrollerade bolagen stort inflytande över utvecklingen av sjukhusområdet som värderats till 330 miljoner kronor.

— En förbaskat bra idé som fortfarande håller. Stort hotell, för att bo bekvämt efter en höftledsoperation medan resten av familjen kanske skulle vara på ett nytt stort bad vid Klitterbyn. Det kunde dra folk från hela Sverige och kanske utlandet, har Mats Paulsson tidigare sagt om projektet.

Planeringen av det nya projektet har skett i största hemlighet men idag har förslaget behandlats i regionstyrelsens arbetsutskott.

Ola Söderlind / Affärsvärlden