Byggprojekt

Peab bygger ny simhall i Nacka

ny simhall i nacka
imhallen kommer att byggas i två våningsplan och omfattar en 25-meters bassäng med sex simbanor, en undervisningsbassäng med höj- och sänkbar botten samt personalytor. Bild: Norconsult

Peab har fått uppdraget att bygga ny simhall i Saltsjöbaden, söder om Stockholm. Beställare är Nacka kommun och kontraktssumman uppgår till 265 miljoner kronor.

Projektet innefattar nybyggnation av simhall, Näckenbadet, med tillhörande markarbeten samt rivning av grundkonstruktion av befintlig simhall. Simhallen kommer att byggas i två våningsplan och omfattar en 25-meters bassäng med sex simbanor, en undervisningsbassäng med höj- och sänkbar botten samt personalytor.

– Vi är stolta över att få vara delaktiga i byggandet av ny simhall. Simhallen kommer att bli en fin mötesplats för både träning och återhämtning för alla Nackabor samt besökare i kommunen, säger Lars Enroth, regionchef Peab.

– Nya Näckenbadet är ett efterlängtat tillskott i Nacka kommun. Jag ser fram emot att arbetet nu kan starta så att alla Nackabor snart kan få tillgång till ytterligare en modern och välutrustad simhall. Nya Näckenbadet ger också alla våra simföreningar utrymme till såväl motion som idrott, säger Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande.

Uppdraget är en utförandeentreprenad med vissa delar totalentreprenad. Byggstart är i februari 2023 och inflyttning är beräknad 2025.

Projektet orderanmäls i det första kvartalet 2023.