Peab fortsätter satsa i fjällen

Peab fortsätter satsa i fjällen
Lodge Hundfjället. Bild: Skistar

Peab och skidanläggningsaktören Skistar samlar gemensamt ägda fjällenfastigheter i nya bolaget Skiab Invest och köper dessutom ytterligare så kallade lodger och byggrätter i de svenska och norska fjällen.

Peab och SkiStar äger och förvaltar idag tre lodger på svenska och norska fjällorter genom olika delägda bolag. Dessa samlas nu i det hälftenägda bolaget Skiab Invest. Därutöver förvärvar bolaget tre nya lodger i Hemsedal i Norge, Lindvallen i Sälen och Hundfjället i Sälen (under uppförande) samt byggrätter om cirka 60 000 BTA i Sälen, Vemdalen, Åre och Duved.

– Peab har under de senaste åren satsat betydande resurser på projektutveckling, vilket är en strategi vi fortsätter med. I vissa fall bedriver vi projektutvecklingsverksamhet  i partnerskap då vi ser att andra kompetenser kan tillföras. SkiStar är den ledande destinationsutvecklaren i den skandinaviska fjällvärlden och genom att samäga Skiab Invest med SkiStar har vi goda förutsättningar att lyckas med nya projekt i svenska och norska fjällmiljöer, säger Göran Linder, affärsområdeschef Projektutveckling i Peab i ett pressmeddelande.

Om Skiab Invest AB
Skiab Invest AB ska utveckla, äga och förvalta kommersiella fastigheter och bostäder i den skandinaviska fjällvärlden. Fastighetsportföljen består initialt av sex lodger på attraktiva fjällorter i Sverige och Norge samt byggrätter om 60 000 BTA. Skiab har en tydlig tillväxtplan och har för avsikt att både nyttja byggrätter och förvärva ytterligare fastigheter.

Relaterade artiklar

Mindre återbrukat än önskat för Fyrskeppet
Peab anlitas när akutsjukhuset byggs om
Ökad omsättning för Peab
Bytesaffär klar mellan Obos och Peab