Nyheter

Peab fortsätter satsa i fjällen

Lodge Hundfjället. Bild: Skistar

Peab och skidanläggningsaktören Skistar samlar gemensamt ägda fjällenfastigheter i nya bolaget Skiab Invest och köper dessutom ytterligare så kallade lodger och byggrätter i de svenska och norska fjällen.

Peab och SkiStar äger och förvaltar idag tre lodger på svenska och norska fjällorter genom olika delägda bolag. Dessa samlas nu i det hälftenägda bolaget Skiab Invest. Därutöver förvärvar bolaget tre nya lodger i Hemsedal i Norge, Lindvallen i Sälen och Hundfjället i Sälen (under uppförande) samt byggrätter om cirka 60 000 BTA i Sälen, Vemdalen, Åre och Duved.

– Peab har under de senaste åren satsat betydande resurser på projektutveckling, vilket är en strategi vi fortsätter med. I vissa fall bedriver vi projektutvecklingsverksamhet  i partnerskap då vi ser att andra kompetenser kan tillföras. SkiStar är den ledande destinationsutvecklaren i den skandinaviska fjällvärlden och genom att samäga Skiab Invest med SkiStar har vi goda förutsättningar att lyckas med nya projekt i svenska och norska fjällmiljöer, säger Göran Linder, affärsområdeschef Projektutveckling i Peab i ett pressmeddelande.

Om Skiab Invest AB
Skiab Invest AB ska utveckla, äga och förvalta kommersiella fastigheter och bostäder i den skandinaviska fjällvärlden. Fastighetsportföljen består initialt av sex lodger på attraktiva fjällorter i Sverige och Norge samt byggrätter om 60 000 BTA. Skiab har en tydlig tillväxtplan och har för avsikt att både nyttja byggrätter och förvärva ytterligare fastigheter.