Peab utvecklar friskvårdsanläggning i Malmö

Peab utvecklar friskvårdsanläggning i Malmö
Fastigheten blir den första i sitt slag i Skandinavien.
Peab har förvärvat projektet Inspi i Malmö, som under en följd av år har utvecklat en byggnad för förebyggande hälsovård, forskning, utbildning, hotell och klinisk verksamhet.

Fastigheten blir den första i sitt slag i Skandinavien. Den färdiga byggnaden kommer att omfatta mer än 20.000 kvadratmeter och byggnation påbörjas vid kommande årsskifte. Den totala investeringen kommer att uppgå till ca 500 Mkr.

– Det är ett stort projekt som representerar ett arkitektoniskt nytänkande och en ny lokaltyp. Hyresgäster är redan kontrakterade till en stor del av ytan. Detta är ett projekt helt i linje med Peabs samhällsbyggande, säger Tomas Anderson, affärsområdeschef Peab Fastighetsutveckling.

– Malmö Stad ser med stor tillfredsställelse på denna affär. Nytänkande inom hälsoområdet behövs och Carina Billetun från Inspi har varit en eldsjäl som drivit projektet till denna punkt. Med Peabs resurser och erfarenhet kan vi nu se fram mot en färdig byggnad, till gagn för alla Malmö- och Öresundsbor. Det blir dessutom en vacker byggnad, som kommer att pryda området vid Dalaplan, säger Anders Rubin, ordförande i Malmö Stads tekniska nämnd.    

Relaterade artiklar

NCC bygger ut vattenverk i Umeå
Bygger nytt kafferosteri och huvudkontor
Tecknar bostadskontrakt värt 380 miljoner
Skanska bygger ny bussdepå i New York för 5 miljarder