Nyheter

Premiär för nordisk fastighetsmässa

Nordic Property Expo samlar nordens fastighetsbransch i Göteborg.

Nordic Property Expo hålls den 11-12 september på Svenska Mässan i Göteborg. Mässan samlar över 100 nationella och internationella talare, 120 utställare, leverantörer, företag och offentliga aktörer.


Fastighetsbranschen är inne i ett expansivt utvecklingsskede och idag pratar man snarare om en nordisk fastighetsmarknad än en svensk. Trycket och intresset från bland annat internationella investerare är stort. 

Nordic Property Expo slår därför upp dörrarna för första gången för att möta det uttalade behovet av en mässa där nordens fastighetsbransch kan mötas, förändra och påverka den internationella agendan för fastighetsfrågor.

Det är högaktuella teman som lyfts på Nordic Property Expo, exempelvis hur valutgången påverkar fastighetsmarknaden, behovet av att terrorsäkra våra städer, vad en feministisk stadsplanering kan leda till och hur våra fastigheter blir alltmer intelligenta och digitaliserade.

Bland dragplåstren finns byggherren Ola Serneke, Monica von Schmalensee från Rådet för hållbara städer, och Fredrik Wirdenius, Vasakronan. Även fd finansminister Anders Borg tar plats på scen för att ge sin syn på det omdebatterade ämnet räntor och bostadspriser.

Bara två dagar efter valdagen finns Marcus Oscarsson på plats för att kommentera valet och analytikern Linda Jonsson ger sin expertprognos kring hur fastighetsbranschen kommer att påverkas av valutgången.

Om Nordic Property Expo
Nordic Property Expo är en komplett mötesplats för framtidens fastighetsbransch med tre tydliga områden; mässa, investeringsforum och konferens. Bakom initiativet står Fastighetsägarna och Svenska Mässan i samarbete med Sveriges Byggindustrier, Gröna städer, Building Future Institute och Business Region Göteborg.

Jenny Marcuson Fors