Nyheter

Projektengagemang gör storförvärv

Konsultkoncernen Projektengagemang förvärvar Temagruppen Sverige AB, ett av Sveriges ledande företag inom arkitektur, landskapsarkitektur och projektledning.

I och med förvärvet bli Projektengagemang en av landets största aktörer inom området.

Konsultkoncernen Projektengagemang grundades 2006 och har sedan dess vuxit till ett av Sveriges största konsultföretag inom arkitektur och teknik.

Projektengagemang skriver i ett pressmeddelande på tisdagen att förvärvet av Temagruppen Sverige AB förstärker marknadspositionen ytterligare och innebär att fler kunder kan erbjudas kvalificerade konsulttjänster. Genom förvärvet blir Projektengagemang den fjärde största aktören inom arkitektur och landskapsarkitektur i Sverige med cirka 200 medarbetare och samtidigt också bland de ledande inom projektledning.

– Förvärvet av Temagruppen är Projektengagemangs hittills största företagsförvärv och det är ett stort steg i vår utveckling att bli en av Sveriges främsta konsultkoncerner inom arkitektur och teknik. Vi stärker därmed vårt helhetserbjudande och arbete mot en mer hållbar samhällsutveckling samtidigt som vi förbättrar våra möjligheter att attrahera de mest talangfulla medarbetarna i branschen, säger Per-Arne Gustavsson, vd, Projektengagemang, i pressmeddelandet.

– Temagruppens affärsområden arkitektur, landskapsarkitektur och projektledning förstärker Projektengagemang på ett alldeles utmärkt sätt. Tillsammans kan våra medarbetare erbjuda kunderna ett mycket konkurrenskraftigt helhetserbjudande,
säger Stefan Daun, styrelseordförande Temagruppen.

Under 2015 omsatte Temagruppen 187 miljoner kronor och har drygt 170 medarbetare. Temagruppen erbjuder tjänster inom arkitektur, landskapsarkitektur, projektledning, inredningsarkitektur, stadsbyggnad, processledning, miljötjänster och BIM. Företaget har kontor i Malmö, Norrköping, Uppsala med huvudkontor i Stockholm. Bland kunderna finns privata och allmännyttiga bostads- och fastighetsbolag, statliga verk, kommuner, landsting och byggentreprenörer över hela Sverige.

Temagruppen Sverige AB är bland annat kända för arbete med inredning av Tele 2 Arena, SVT:s nya lokaler i Malmö och Slussens landskapsarkitektur.