Nyheter

Riksbyggen får ny hållbarhetsspecialist

Malin Thorin, ny hållbarhetsspecialist på Riksbyggen. Bild: Riksbyggen

Malin Thorin blir ny hållbarhetsspecialist i för Riksbyggen i Göteborg. Hon kommer senast från en roll som miljösamordnare på Sahlgrenska.

– Riksbyggen har en tydlig strategi att ligga i täten när det gäller hållbar utveckling, både inom nyproduktion av bostäder och fastighetsförvaltning. Det ska bli både spännande och roligt att axla jobbet som hållbarhetsspecialist på Riksbyggen, säger Malin Thorin i ett pressmeddelande.

Malin kommer att ha sin placering på Riksbyggens kontor i Göteborg och kommer att tillföra viktig kompetens och stötta organisationen i hållbarhetsfrågor vad gäller nyproduktion av bostäder. Malin kommer närmast från en tjänst på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg som miljösamordnare och har tidigare bland annat jobbat som miljökonsult på Bengt Dahlgren och Cowi.

– Bygg och fastighetssektorn har en stor miljöpåverkan och därmed en betydande roll att spela i omställningen mot ett mer hållbart samhälle. Riksbyggen har ambitiösa hållbarhetsmål och vi har många innovativa projekt som ska bidra till att uppfylla dessa. Det känns mycket bra med Malins breda kompetens i rollen som hållbarhetsspecialist på Riksbyggen, säger Karolina Brick, hållbarhetschef på Riksbyggen.

– Under lång tid har Riksbyggen legat i framkant när det gäller ett mer hållbart bostadsbyggande, inte minst här i Göteborg och därför välkomnar vi en förstärkning av vårt team. Ett bra exempel är Brf Viva på Guldheden där Riksbyggen inom forskningsplattformen Positive Footprint Housing skapat Sveriges mest hållbara och innovativa bostadsprojekt när det gäller hållbarhet, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad i Göteborg.

Positive Footprint Housing, ett tvärvetenskapligt forskningsarbete med helhetstänkande kring innovativ hållbar bostads- och stadsutveckling som pågått i drygt tio år. Projektet är initierat av Riksbyggen i samverkan med bland andra Johanneberg Science Park, Chalmers, Göteborgs universitet, Göteborg Energi, Göteborgs Stad och RISE – Research Institutes of Sweden.

– Vi tar nu det arbetssättet vidare och spänner bågen vid byggandet av nya bostäder vid bland annat Masthuggskajen, Lindholmen och Gibraltarvallen, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad i Göteborg.