Nyheter

Rörmokare misshandlade elektriker

Södertörns tingsrätt har dömt en rörmokare till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst för misshandel av en elektriker. Händelsen inträffade den 7 juni i fjol på en byggarbetsplats i ett bostadshus i södra Stockholm, skriver tidningen Elinstallatören.

Elektrikern stod på en stege för att montera en eldosa på en vägg. Samtidigt höll rörmokaren på med en hydraulisk installation. Elektrikern råkade riva ner en arbetstavla med scheman över ledningar, som rörmokarna använde sig av.

Rörmokaren blev upprörd och glåpord som ”skitgubbe” utväxlades från båda håll.

Enligt elektrikern fick rörmokaren ett utbrott och skallade elektrikern, som klarade sig bra eftersom han hade hjälm på sig. Sedan ska rörmokaren ha hoppat på elektrikern. Båda ramlade mot väggen innan de hamnade på marken. En annan rörmokare, som också befann sig på arbetsplatsen, avbröt misshandeln, som slutade med att elektrikerns axel vreds ur led och han fick frakturer, enligt artikeln i Elinstallatören.

Straffvärdet motsvarar fängelse i två månader, men tingsrätten dömer rörmokaren till villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst.

Elektrikern var sjukskriven i 54 dagar efter händelsen. Han tilldöms en ersättning för kränkning på 10 000 kronor, 4 400 kr i ersättning för sveda och värk, 10 012 kr för förlorad förvärvsinkomst och 900 kr för kostnader för läkarvård.