Nyheter

Så ska studenternas bostadsbrist lösas

Många studenter står i kö för att få en bostad. Bara i Stockholm konkurrerar 48 000 om 8000 rum. Nu lovar Mats Odell, kommun— och finansmarknadsminister, att förbättra situationen för Sveriges studenter.

Det var på en lunch med Svenska studentbostadsföreningen och kårer från Stockholm, Uppsala, Lund och Göteborg som Mats Odell presenterade förslag för att förbättra bostadssituationen för Sveriges studenter. Det viktigaste enligt ministern var avskaffandet av fastighetsavgiften för studentbostäderna.

— Det är inte rimligt att man betalar lika mycket för ett studentrum som för en femrummare på stan, sa han enligt SVD.se

Ett annat förslag som presenterades var att ge lärosäten möjligheten att delta i byggprojekt genom strategiska partnerskap och öppna för tillfälliga bygglov. Detta för att studentbostäderna ska kunna byggas på mark som senare behövs till andra projekt.

— En sådan lösning diskuteras för närvarande med KTH. På det viset skulle 500 studentbostäder kunna uppföras inne på skolans campus, sa Odell.