Nyheter

Säljer energiexpert på auktion

Nu kan du buda hem Agneta Persson. Foto: WSP

Nu kan du lägga ett bud på Agneta Persson, energiexpert på WSP.
Företaget auktionerar ut hennes kunskaper till förmån för Musikhjälpen 2015, som i år riktar fokus mot klimatrelaterade katastrofer.

Musikhjälpen, som sänds dygnet runt i P3 och SVT Play, har i år temat Ingen ska behöva fly undan klimatet. Pengarna skänks via Radiohjälpen och insamlingen pågår mellan 13 och 19 december.
WSP ville bidra på sitt sätt.

– Vi arbetar mycket med hållbarhet och det finns ett stort engagemang i företaget. Medarbetarna tyckte att vi skulle engagera oss i insamlingen och föreslog att vi skulle auktionera ut min kompetens, säger Agneta Persson, som har många års erfarenhet av att driva både små och stora energi- och miljöprojekt, och är sedan maj 2014 suppleant i styrelsen för Sweden GreenBuilding Council.
Sagt och gjort och nu finns det en pågående auktion på Tradera.

Hur känns det att bli utauktionerad?
– Det är skojigt. Det är en viktig fråga och det är roligt att vi som företag kan bidra.

På tisdagsmorgonen hade totalt 39 bud lagts och det ledande budet låg på 615 kronor, men förväntas stiga betydligt.
– Jag hoppas att det ökar. Men jag har ingen aning om vad slutbudet kan väntas bli.

Den som vinner auktionen får en konsultation från Agneta Persson, inklusive ett personligt besök och tips och råd om både snabba insatser och åtgärder på längre sikt.
Budgivningen är öppen får såväl företag som privatpersoner.

– Konsultationen och besöket blir anpassat för den som vinner. Är det ett företag kan det exempelvis bli diskussioner, runda-bordssamtal och workshops om hur man kan minska energianvändningen. Är det en småhusägare som lägger högsta budet blir det en genomgång som passar dem.

WSP har även startat en digital bössa för insamling av pengar till Musikhjälpen.