Nyheter

Skanska byggstartar Epic i centrala Malmö

Epic erbjuder ett sundare sätt att leva och arbeta genom certifieringen WELL.

Skanska byggstartar kontorsprojektet Epic på Universitetsholmen i Malmö. Investeringen uppgår till cirka 430 miljoner kronor för den sex våningar höga byggnaden.

Epic blir Skanskas nästa steg i utvecklingen av Universitetsholmen efter lyckosamma projekt i området, som bland annat Malmö Live och STUDIO.

– Det är väldigt glädjande att starta Epic och fortsätta utvecklingen av Universitetsholmen. Epic erbjuder ett fantastiskt läge i kombination med moderna och hållbara lokaler samt en väl tilltagen atriumgård, säger Stefan Andersson, projektchef, Skanska Öresund.

I Epic står välmående och hälsa i fokus. Det är ett av Sveriges första kontorsprojekt som är registrerat för en WELL-certifiering. Certifieringen är baserad på sju års medicinsk och vetenskaplig forskning och utgår helt från hur den byggda miljön påverkar oss människor.

– Det som tilltalar oss kring just WELL är att det utgår från hur kroppens olika system påverkas av den byggda miljö man befinner sig i. Det handlar om den viktigaste tillgången för de allra flesta företag – dess anställda, säger Sofia Ekerlund, marknadsansvarig, Hälsa/WELL, Skanska Öresund.

Byggnationen inleds under det andra kvartalet 2017. Färdigställandet av Epic är planerat till det tredje kvartalet 2019.

Jenny Marcuson Fors