Nyheter

Skanska startar nya bostadsbyggen

Försäljningen av nya bostäder hämtar sig efter höstens och vinterns nedgång men är fortfarande lägre än under fjolåret. Nu planerar Skanska för nya bostadsprojekt.

Skanskas bostadsförsäljning i Norden uppgick under årets fem första månader till 829 sålda bostäder (827). Det framgår av ett pressmeddelande från Skanska som citeras av Affärsvärlden / Direkt.
”Försäljningen i Sverige och Norge fortsätter att förbättras jämfört med jämförelseperioden, medan bostadsförsäljningen i Tjeckien visar en kraftig minskning”, skriver bolaget.

Den totala bostadsförsäljningen i Skanska uppgick till 943 sålda bostäder, en minskning med 26 procent jämfört med motsvarande femmånadersperiod 2008.

Intäkterna inom Bostadsutveckling uppgick preliminärt till 2,2 miljarder kronor (3,3) under den fem månaderna.
— Om den positiva trenden i Sverige och Norge fortsätter kommer vi att starta nya projekt under året. I Finland och Tjeckien fortsätter vi att fokusera på att i första hand sälja bostäder i färdiga och pågående projekt, säger Skanskas vd Johan Karlström i en kommentar.

I Sverige minskade Skanskas bostäder under produktion till 2 297 stycken den 31 maj (2 459 första kvartalet) varav 1 660 var sålda (1 656 första kvartalet). Antalet färdigställda osålda bostäder ökade till 42 stycken i Sverige (41 första kvartalet).

Totalt minskade Skanskas bostäder under produktion till 4 083 stycken den 31 maj (4 461 första kvartalet) varav 2 713 var sålda (2 844 första kvartalet). Antalet färdigställda osålda bostäder minskade till 587 stycken (726 första kvartalet), främst hänförligt till en minskning på den finska marknaden.

Affärsvärlden / Direkt

Läs fler nyheter på www.affarsvarlden.se