Bolag

Skanskachefen lämnar

Finansdirektör Magnus Persson lämnar Skanska. Foto: Skanska
Finansdirektör Magnus Persson lämnar Skanska. Foto: Skanska

Skanskas finansdirektör Magnus Persson lämnar efter 18 år på bolaget. En rekryteringsprocess kommer att inledas för att utse en efterträdare.

Magnus Persson har även varit en del av koncernledningen sedan 2018.

Anders Danielsson, koncernchef för Skanska:

– Jag vill tacka Magnus för hans betydande arbete och bidrag till utvecklingen av det Skanska vi ser idag. Han har spelat en central roll i utvecklingen och genomförandet av den strategi vi lanserade 2018 för att öka lönsamheten i våra affärsområden. Hans djupa kunskap om finansiella marknader, ledarskap och driv, har tillfört enormt värde till företaget. Jag önskar honom all lycka till i framtiden.

Magnus Persson säger att han är otroligt tacksam för de 18 åren.

– Jag är otroligt tacksam men också stolt över vad vi har uppnått tillsammans. De senaste 6 åren har mitt fokus varit, tillsammans med koncernledningen, att utveckla och genomföra en strategi som skapar värden för både samhället och aktieägarna. Vi kan nu se resultatet och jag är övertygad om att företaget är väl positionerat inför framtiden. Jag är oerhört tacksam mot de kollegor som jag haft privilegiet att arbeta med och lära känna under mina år på Skanska, säger han.

Magnus Persson kommer att fortsätta i rollen som CFO tills en efterträdare har utsetts.