Nyheter

SSM förändrar i koncernledningen


Bostadsutvecklaren SSM Holding AB genomför förändringar inom koncernledningen i syfte att stärka upp och utveckla bolagets produktion och kundkommunikation. 
Inköpschef Christer Ljung tillträder rollen som avdelningschef Produktion, samtidigt som försäljningschef Bo Westin lämnar bolaget.

Christer Ljung, idag inköpschef, tillträder rollen som avdelningschef produktion med ansvar för utvecklingen av bolagets produktion med fokus på kvalitet, tid och kostnad. Christer kommer att ha en delad roll som avdelningschef produktion och inköpschef under tiden SSM rekryterar en ny inköpschef. 

Christer Ljung började på SSM i april 2018 och har innan dess haft ledande befattningar inom inköp hos Schneider Electric och Volvo Aero Engine Service.  

Ann-Charlotte Johansson, idag kommunikations- och IR-chef, får en utökad roll med ansvar för varumärke, extern och intern kommunikation, inklusive kundkommunikation, marknadsföring, hållbarhet samt IR. Ann-Charlotte har 25 års erfarenhet från olika kommunikations- och managementroller från bland annat Scandic Hotels, Svenska Röda Korset, Hallvarsson & Halvarsson samt Nasdaq.

Försäljningschef Bo Westin lämnar samtidigt bolaget och sin roll som försäljningschef. Mats Uhlén är utsedd som tillförordnad försäljningschef under rekryteringsprocessen av en ny försäljningschef.

– För att möta den långsiktiga efterfrågan på smarta och prisvärda bostäder till människor med normala inkomster behöver vi ständigt se över hur vi kan utveckla vår affär och vårt bostadskoncept. Förändringarna inom koncernledningen innebär att vi stärker vårt fokus på kvalitet, tid och kostnad inom produktion samtidigt som vi satsar på att förbättra kundupplevelsen och dialogen med våra kunder, säger Mattias Roos, vd & koncernchef för SSM, i ett pressmeddelande.

Organisationsförändringen sker omgående.