Nyheter

Stadsbyggnadskontoret vill stryka Tellus Towers

Projektet Tellus Tower riskerar att skrotas. Bild: SSM
Stadsbyggnadskontoret vill stryka förslaget om att bygga de två tornen Tellus Towers vid Telefonplan i Stockholm, där SSM genom ett samriskbolag med Partners Group planerat bygga över 1000 lägenheter.
Det rapporterar Stockholm Direkt, vilket även Fastighetsvärlden plockat upp.

Skyskraporna Tellus Towers har stötts och blötts under de senaste åren. Bland annat har Swedavia påpekat att bygget får stora konsekvenser för flygtrafiken, och en kulturmiljöutredning har menat att stadens siluett skulle påverkas negativt, uppger tidningen.

Stadsbyggnadskontoret föreslår nu att de två tornen slopas till förmån för en grupp av hus med 20-30 våningar, framförallt med hänvisning till de estetiska konsekvenserna.

SSM har informerats om planerna och Peter Tomtlund, handläggare på stadsbyggnadskontoret, säger till Stockholm Direkt att bostadsbyggaren ”nödvändigtvis” inte delar stadsbyggnadskontorets syn på saken.

Den 19 februari tecknade SSM en icke bindande avsiktsförklaring om försäljning av joint venture-projektet till Clear Real Estate Holding, som kontrolleras av SSM:s före detta styrelseledamöter och aktieägare Ulf Morelius samt Ulf Sjöstrand.

Stadsbyggnadsnämndens väntas fatta beslut om förslaget den 24 september.

Nyhetsbyrån Direkt