Digitalisering

Startar världsunik innovationstävling

Den nya innovationstävlingen startade den nionde december. Finalen äger rum i februari. Bild: PropTech

Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling Norden och PropTech Sweden går samman och lanserar PropTech Championship där vinnaren kommer att tilldelas ett innovationskontrakt med Skanska.

Enligt parterna är detta det första företagsmästerskapet inom innovation i sitt slag. I ett pressmeddelande skriver samarbetsparterna att efterfrågan på digitalisering och innovativa lösningar är stor för att möta de strängare klimatmålen och kundernas krav. Skanska och PropTech Sweden anser att det finns bra lösningar inom PropTech (Property Technology) området, men det behövs en ny plattform för att släppa fram de mest relevanta och smarta lösningarna.

– För att kunna leverera på vårt löfte till marknaden och samhället behöver vi accelerera inom digitalisering och innovation. Inom PropTech-området finns det agila och snabbväxande företag som jag ser att vi kan påverka och driva utveckling med inom våra fokusområden för innovation som omfattar koldioxidneutralitet, smarta och uppkopplade byggnader och framtidens kontor, säger Henrik Ahnström, innovationsdirektör på Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling Norden.

Mästerskapet startar 9 december och ansökan är öppen fram till första veckan i januari. PropTech-företagen kommer att pitcha digitalt inför en jury bestående av representanter från Skanska och experter från fastighets- och PropTech-branschen. Pitchningen är uppbyggd som ett slutspel med kvarts- och semifinaler. Under finalen, som hålls första veckan i februari 2022, kommer samtliga tävlande att genomgå en timslång intervju med juryn.

– Vi är stolta över att lansera det här mästerskapet som har fötts ur en kärlek till sport och affärer. Det är en ny innovativ tävling och den första i sitt slag i världen. Intresset för mästerskapet har redan varit extraordinärt så det här kommer definitivt att ses på en internationell nivå och sätta vinnaren och finalisterna på kartan, säger Roger Tofft, vd och grundare av PropTech Sweden.