Stockholm nästa för Wäst-Bygg

Stockholm nästa för Wäst-Bygg
Under många år har Wäst-Bygg varit verksamt i Stockholm och Mälardalsregionen, främst inom logistik- och handelsbyggnader. Nu öppnar man kontor i Stockholm.
Under många år har Wäst-Bygg varit verksamt i Stockholm och Mälardalsregionen, främst inom logistik- och handelsbyggnader. Nu öppnar man kontor i Stockholm för att skapa en bättre plattform för personal, kunder och rekrytering, samtidigt som man vill utveckla bostadsbyggandet där.

Ett resande byggbolag med rörlig organisation. Så beskriver sig Wäst-Bygg, som startade sin verksamhet i Borås 1981. Affärsidén är att sätta kunden i fokus och följa projekten, som till största del drivs som förtroendeentreprenader.

–  Vi tror på vår affärsidé, att vara produkt- och kundorienterade istället för regionbaserade. Men detta arbetssätt kräver en bas i form av ett kontor även i Stockholm, som ett komplement till våra övriga kontor, säger Jörgen Andersson.

Byggverksamhet har man dock haft i regionen under 10-15 år. Wäst-Bygg har bland annat varit vassa på att bygga logistikanläggningar genom det helägda dotterbolaget Logistic Contractor. För tillfället uppför man bland annat Lidls stora centrallager i Rosersberg och Eja-huset i Eskilstuna.

Livsmedelshallar och handelshus dominerar inom kommersiella fastigheter. Wäst-Bygg ligger exempelvis bakom många McDonalds-restauranger, byggvaruhus och stormarknader. För tillfället uppför man ett parkeringshus i Kungens Kurva, på uppdrag av Brostaden, och samtidigt som man nu öppnar sitt Stockholmskontor i ICA:s före detta huvudkontor i Solna uppför man en Kvantum-butik åt ICA i Knivsta. Butiken blir för övrigt dagligvarukedjans stora flaggskepp inom miljöområdet.

Hittills har bostadsbyggandet varit vikt för Västsverige, men Wäst-Bygg har för avsikt att bygga fler bostäder i Stockholm, både egenutvecklade projekt och åt externa kunder.

– Vi räknar med att vårt affärsområde bostäder ska kunna etablera sig på stockholmsmarknaden. Inför 2012 har vårt mångåriga samarbete med fastighetsutvecklaren Sjaelsö utvecklats och i planerna ingår att tillsammans uppföra hyresrätter i och kring Stockholm, säger Jörgen Andersson.

Genom att öppna kontor i Stockholm vill Wäst-Bygg visa nuvarande och framtida samarbetspartners att man är i Stockholm och Mälardalen för att stanna.

– Vi är övertygade om att vi kan ta en ännu större marknadsandel i denna expansiva region, inte minst genom att bygga vidare på vårt framgångsrecept där totalansvar, samarbete och långsiktighet är viktiga ingredienser.

Susanne Bengtsson
[email protected]

Fakta Wäst-Bygg Gruppen AB

Ägare: Grundades 1981 och ägs idag av Järngrinden AB 60% (Patrik Ivarson 75%, Gunnar Ivarson 25%), Ulf Christofferson 20% samt Jörgen Andersson 20%.

Affärsområden: Logistik, kommersiellt, bostäder. Logistikverksamheten bedrivs av dotterbolaget Logistic Contractor. Utöver detta bedriver bolaget en egen projektutvecklingssida med inriktning på bostäder.

Anställda: Cirka 170.

Kontor:  Finns i Borås, Göteborg, Varberg, Jönköping och Stockholm.

Omsättning 2011: 1 192 mkr.

Relaterade artiklar

Peab anlitas när akutsjukhuset byggs om
Nya upphandlingar – miljardbygge i topp
Tar Sturekvarteret från ritbord till realitet
Bygger Vänersborgs nya tingsrätt