Bostadsbyggande

Storaffär för modulbyggare i Lycksele

Kubly får stororder.
Lars-Jerker Molin, Away. Agneta Jaktland, Away. Jimmy Södergren, Away. Björn Sjeldrup, Away. Jonas Westring, Away. Michael Johansson, Kubly. Foto: Kubly

Lyckseleföretaget Kubly har tecknat avtal med Away Group om en leverans av 1 200 temporära bostäder i Skellefteå. Totalt handlar det om en order på cirka 400 miljoner kronor, den största i bolagets historia.

Affären är värd 210 miljoner kronor i första etappen med en option på ytterligare en etapp.
– Fantastiskt, vår överlägset största affär och ett kvitto på att vi flyttat fram våra
positioner rejält på marknaden, säger Michael Johansson, vd på Kubly.

1 200 temporära bostäder

Skellefteå växer så det knakar och expansionen har lett till att det är bostadsbrist i staden med omnejd. För att kunna erbjuda boende till dem som flyttar till Skellefteå har företaget Away Group fått i uppdrag att skapa 1 200 temporära bostäder vid Solbacken i norra delen av staden. Kubly ska leverera bostäderna – boendeytan är 13 kvadratmeter per bostad – inredda och färdiga för inflyttning direkt de står på plats.

– Eftersom det är så mycket som ska byggas på kort tid krävs en leverantör som har en fabrik med hög kapacitet. Och det har Kubly. De har också mycket bra kvalitet i sin produktion och bra ekonomi, det är en stabil aktör som vi har stort förtroende för, säger Jimmy Södergren, COO på Away Group.

Kräver nyanställningar

För Kubly blir det tal om att nyanställa.

– Affären är väldigt stor, både för oss och för hela Lycksele. Det här skapar många nya arbetstillfällen. Vi räknar med att vi behöver anställa runt 20 nya medarbetare och rekryteringsprocessen har redan satts i gång. Målsättningen är att fylla på med resurser direkt efter semestern, säger Michael Johansson.

Det nya området med de temporära bostäderna har en yta som mäter 500 x 125 meter och blir som en ny stadsdel i Skellefteå. Away Group ansvarar för driften av de nya bostäderna. Utöver lägenheterna kommer det på området även finnas bland annat gym och tv-rum. För Kubly väntar nu en intensiv produktionsfas där cirka 100 bostäder per månad ska levereras från september fram till sommaren 2023 när allt ska stå klart.

Nära Skellefteå

– Vi har haft ett väldigt fint samarbete med Kubly tidigare och ser nu fram emot det här projektet som blir vårt största hittills tillsammans. Utöver Kublys kompetens är det också en stor fördel ur miljösynpunkt att deras fabrik bara ligger 15 mil från Skellefteå, det gör att det blir korta transportvägar, säger Jimmy Södergren.