Byggprojekt

Tecknar kontrakt på bygget av ny sporthall i Arvidsjaur

Arvidsjaurs nya sport- och simhall
Arvidsjaurs nya sport- och simhall förväntas bli färdigt under 2025. Bild: Liljewall

NCC och Arvidsjaurs kommun inleder bygget av en ny sport- och simhall. Uppdraget görs i samverkan och ordervärdet uppgår till cirka 250 miljoner kronor.

− Efter en god samverkansprocess tillsammans med NCC har beslutet om att bygga nya sport- och simhallen äntligen landat. Nu kan vi kan börja bygga den nya efterlängtade anläggningen i Arvidsjaur, säger Åsa Andersson, samhällsbyggnadschef, Arvidsjaur kommun.

Projektet omfattar en simhall med tre bassänger och en sporthall med två idrottsplaner i samma byggnad. Projektet har utformats i nära samarbete tillsammans med Arvidsjaurs kommun och andra kunniga partners. Under samverkansprocessen växte beslutet fram att, i tillägg till den simhall som först planerades, också inkludera en sporthall i projektet.

Sporthallen ska stå klar under 2025

Simhallen får en motionsbassäng på 25 meter, en multibassäng på tio meter, en barnbassäng om 25 kvadratmeter samt en bubbelpool. Multibassängen kommer att få en höj- och sänkbar botten, och kan anpassas för babysim, vattengymnastik och rehabilitering. Sporthallen kommer rymma en spelplan på 20×40 meter, en om 18×36 meter samt 250 läktarplatser som kan justeras i höjd och bredd.

– I den första fasen kunde vi utveckla och skräddarsy det här projektet på ett fantastiskt sätt tack vare ett väldigt gott partneringsamarbete med Arvidsjaurs kommun. Vi tar med oss erfarenhet och kunskap från många byggda simhallar runt om i landet när vi nu bygger i Arvidsjaur. Vi ser fram emot ett fortsatt gott teamwork med alla inblandade, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sverige.

Till våren 2023 påbörjas markarbeten för grundläggning, och projektet förväntas bli färdigt under 2025. Affären på totalt cirka 250 miljoner kronor orderregistreras i fjärde kvartalet 2022 i affärsområde NCC Building Sweden.

Arvidsjaurs nya simhall, interiörbild
Simhallen får en motionsbassäng på 25 meter, en multibassäng på tio meter, en barnbassäng om 25 kvadratmeter samt en bubbelpool.
Bild: Liljewall