Nyheter

Tengbom förstärker med ny affärsområdeschef

Anna Kjellgren, ny chef för projektledning på Tengbom. Foto: Tengbom

Den 18 september tillträdde Anna Kjellgren som chef för projektledning på Tengbom.
Hon kommer närmast från HSB Sörmlandsbostäder.
Hennes viktigaste uppgift blir nu att förtydliga och förstärka Tengboms roll som ett arkitektkontor med helhetsansvar. 

Anna Kjellgren har rekryterats som chef för en ny nationell satsning på projektledning inom Tengbom – ett led i att följa kunders projekt hela vägen i mål, samt erbjuda kompetent rådgivning längs vägen.
Med erfarenhet från ledande positioner från bland annat HSB och Jernhusen har Anna med sig djup förståelse för vad kunden efterfrågar.

– Jag tror stenhårt på Tengboms potential att bli marknadsledande när det kommer till projektledning. Jag vet att vi tillsammans med våra kunder kan leverera arkitektur i världsklass, säger Anna Kjellgren i ett pressmeddelande. 

Målet med rekryteringen är att komma in tidigare i processerna och därmed tryggt och friktionsfritt ro mer komplexa projekt i mål.

– Anna kommer in med en kompetens och kunskap som är grundläggande för att vi ska bli det företag vi vill och behöver vara – ett multidisciplinärt företag som möter våra kunders behov med det bästa teamet för situationen, säger Johanna Frelin, vd på Tengbom.

Rekryteringen kommer att stärka länken mellan arkitekt och kund, och svara mot att bli ett arkitektkontor som tar konstruktivt underbyggda och ansvarsfulla beslut.

Anna Kjellgren kommer närmast från HSB Sörmlandsbostäder där hon varit affärsområdeschef för Fastighetsutveckling.
Hon har även besuttit flera ledande positioner inom Jernhusen AB mellan 2009-2015, samt under samma period drivit och designat möbler i det egna företaget Strå AB.
Hennes specialistkunskaper finns inom områdena hållbarhet, digitalisering, energieffektivisering och konceptskapande.