Nyheter

Tidigare allsvensk målvakt ny vd för Derome Hus

Otto Martler, ny vd på Derome Hus, tar över efter Peter Mossbrant. Foto: Derome
Otto Martler, ny vd på Derome Hus, tar över efter Peter Mossbrant. Foto: Derome

Otto Martler, med ett förflutet som målvakt i bland annat Falkenbergs FF, blir ny vd på Derome Hus i Varberg. Otto Martler tillträdde tjänsten första januari.

Den tidigare målvakten har arbetat på Derome Hus sedan 2016 och efterträder nu Peter Mossbrant som i sin tur går vidare till rollen som vice vd för Derome AB. I sin nya tjänst tilldelas Martler det yttersta strategiska ansvaret för att utveckla verksamheten inom Derome Hus, som består av Derome Bostad och Varbergshus.

– Jag har fantastiska medarbetare med stort engagemang och driv vid min sida vilket jag värdesätter högt. Tillsammans med dem ser jag fram emot att skapa nya bostäder och fortsätta resan mot ett klimatneutralt byggande, säger Otto Martler.  

Spelat i flera storklubbar

Otto Martler stod i mål i Falkenbergs FF när den halländska klubben låg i Allsvenskan. Han har även spelat i bland annat  IFK Norrköping, Gais och Halmstad BK.  

Framåt väntar en utmanande tid med en inbromsande bostadsmarknad, något Otto Martler väljer att se som en utmaning.

– Vi möter en tuffare marknad, men jag väljer att se det som en utvecklingsmöjlighet. Läget i branschen kommer att pusha vårt arbete med att utveckla vårt bostads- och kunderbjudande ännu längre.   

”Ytterst kompetent person”

Derome Hus utvecklar mark till nya stadsdelar och bostadsområden där de strävar efter att skapa variation och kan erbjuda hus och flerbostadshus i hyres-, bostads- och äganderättsform. Allt med fokus på hållbart byggande. Peter Mossbrant har arbetat inom koncernen under stora delar av sin karriär och har sedan 2006 drivit Derome Hus. Nu ser han valet av efterträdare som självklart. 

– Otto är en ytterst kompetent person som känner organisationen och vår kultur väl. Det är ett val av vd som både jag och mina kollegor på Derome Hus känner oss väldigt trygga i.