Topplistan i Stockholms län

 
Topplistan i Stockholms länDanderyds centrum: Illustration: Wester + Elsner Danderyds centrum behåller sin ledning från i vintras. Tellus Towers klättrar upp till en tredjeplats. Ny in på listan är bland annat första etappen av nya utbildningslokaler i Barkarby som drog igång i våras med Atrium Ljungberg AB som byggherre.

Danderyds Centrum – Skandia Fastigheters sedan länge planerade om- och tillbyggnad av Mörby Centrum är i full gång. Dagens köpcentrum utökas med 18 000 kvm, en helt ny fasad samt interiör med generös takhöjd och inbjudande utemiljöer. Två nya kontorshus om totalt 20 000 kvm kommer också att flankera köpcentrat, och tre bostadshus uppförs inom centrumområdet. Aktuellt just nu är sprinklerinstallation i P-huset, upprustning av Golfvägen, samt renovering och hyresgästanpassningar.
Tellus Towers klättrar upp till en tredjeplats. De två byggnaderna blir de högsta bostadshusen i Stockholm och är signerade arkitekten Gert Wingårdh på uppdrag av SSM Bygg & Fastighets AB. Tornen blir 78 respektive 58 våningar höga och kommer inrymma cirka 1 200 lägenheter. På bottenplan planeras förskola och hotell, och toppvåningen i det högsta tornet vigs till ett besökscentrum med restaurang, bar och  utsiktsplats. Detaljplanen beräknas bli antagen under senare delen av 2020.

Ny in på listan är bland annat första etappen av nya utbildningslokaler i Barkarby som drog igång i våras med Atrium Ljungberg AB som byggherre. Det blir en mötesplats för studerande inom naturvetenskap, teknik, kultur, fritid och högre lärande. Anbudsförfrågningarna duggar tätt här just nu.

Annica Jansson
* Konsulter, entreprenörer och leverantörer använder Sverige Byggers tjänster för att få löpande information om aktuella och kommande byggprojekt. De väljer själva inom vilket verksamhetsområde de vill bevaka projektmarknaden och vilken typ av projekt som är intressanta för just dem. När de hittat ett intressant projekt kan de genom ett enkelt klick punktbevaka det, vilket innebär att de får ett mail så fort något nytt händer, det kan t ex vara att en entreprenör blir anlitad, byggstarten blir flyttad eller en ny anbudstid rapporteras. Listan består av de projekt som flest antal personer valt att punktbevaka.Källa: Byggsveriges affärskälla - Sverige Bygger. Sveriges mest använda tjänst för att bevaka, bearbeta och analysera byggprojektmarknaden.

          
RankingProjektnamnRubrik  ByggherreMkrByggstart
1 (1)Danderyds centrumRenovering och ombyggnad av köpcentrum och kontor i Mörby  Skandia Fastigheter AB7002019-05
2 (2)Slussen; landOmbyggnad av slussen i Stockholm  Stockholms stad exploateringskontoret30002016-06
3 (5)Tellus TowersNybyggnad av flerbostadshus och lamellhus m.m. på Telefonplan, Stockholm  SSM Bygg & Fastighets AB17502021-05
4 (6)Bromma Blocks, hangar 4Nybyggnad av handelscentrum och parkeringshus i Bromma  Trafikflyget 9 i Stockholm AB3752019-09
5 (8)Ersta nya sjukhusRivning och nybyggnad av sjukhus i Stockholm  Ersta diakonisällskap15002019-06
6 (7)Hovet: SöderhovNybyggnad av bostäder, kontor och kommersiella lokaler i Johanneshov  Wallenstam AB9002025-01
7 (ny)Barkarbystaden II, Bas Barkarby, etapp 1Nybyggnad av mötesplats för utbildningscentrum, Barkarby, etapp 1  Atrium Ljungberg AB6502019-04
8 (10)Kultur- och eventhallNybyggnad av kultur- och eventhall på Kvarnholmen, Nacka  JM Bostad AB1252020 
9 (ny)TomtebodaterminalenOmbyggnad E3 av Tomtebodaterminalen i Solna  AB Storstockholms Lokaltrafik2002018-08
10 (ny)Bromma BlocksNybyggnad av kontor, hotell och butiker m.m. i Bromma  NCC Property Development AB25002018-12

Taggar

Sverige Bygger

 

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se