Trähus-bolag rekryterar nyckelpersoner

Trähus-bolag rekryterar nyckelpersoner
Felix Antman Debels och Åsa Björnsdotter Olsson på Folkhem. Bild: Folkhem

Det av Rikshem och Nordr samägda bolaget Folhem växer med ny projektutvecklare och affärsutvecklare.
– Dessa nyckelrekryteringar är viktiga för att vi ska kunna fortsätta utveckla världens största samlade trähusportfölj, säger Anna Ervast Öberg, affärs- och projektutvecklingschef på Folkhem.

Folkhem, som specialiserat sig på flerbostadshus i trä och som bland annat står bakom Cederhusen – Stockholms förstad bostadskvarter i trä ­­­– rekryterar Åsa Björnsdotter Olsson som projektutvecklare och Felix Antman Debels som affärsutvecklare. Dessa båda kommer att stärka företagets projekt- och affärsutvecklings-sida.

Åsa Björnsdotter Olsson kommer närmast från en roll som projektutvecklare på Obos Sverige och har även arbetat på Aros Bostad.

– Steget till Folkhem, som tar ett tydligt klimatansvar bland annat genom att enbart bygga hus i trä, är väldigt spännande. Att kunna bidra med min erfarenhet av utveckling av flerbostadshus och få vara med på resan att utveckla nya hållbara bostäder känns oerhört inspirerande, säger hon i ett pressmeddelande.

Felix Antman Debels, civilingenjör och utbildad på KTH kommer närmast från Stockholm Urban Advisors, där han arbetat med strategisk kommunikation och affärsutveckling för bygg- och fastighetsbolag. Innan dess arbetade han som borgarrådssekreterare i Stockholms stad med ansvar för stadsbyggnadsnämnden. Han har även varit ungdomsrepresentant i den svenska delegationen till klimattoppmötet i Paris.

– Klimatfrågan är vår tids ödesfråga. Ska målsättningarna i Parisavtalet nås måste branschen ställa om sitt produktionssätt. Folkhem med sitt tydliga ställningstagande att enbart bygga i trä har visat att man ligger i absolut framkant vad gäller hållbart byggande i komplexa miljöer. Dessutom med höga arkitektoniska ambitioner. Det känns därför oerhört kul och viktigt att bidra till att vi kan fortsätta skapa Sveriges hållbaraste bostadsprojekt, säger han.

Relaterade artiklar

Han blir byggeneral i Stockholm
Här är det tuffast för unga att köpa bostad
Fängelsestraff fastställs i korruptionshärvan
”Vi vill vara nästa generations byggkoncern”