Nyheter

Triton förvärvar Imtech Nordic

Investmentbolaget Triton köper installationsföretaget Imtech Nordic, med 4 000 anställda i Sverige och ytterligare 1 400 anställda i Norge och Finland.

– Tritons engagemang och tilltro är ett verkligt erkännande för företaget och alla våra medarbetare. Vi är mycket nöjda med att ha fått en långsiktig ägare som passar oss perfekt. Både vad gäller kunskap om branschen och norden som marknad. Vi ser fram emot att fortsätta vår tillväxtplan med Triton vid vår sida, säger Håkan Kirstein, vd för Imtech Nordic, i ett pressmeddelande.

Imtech Nordic är ett installations- och serviceföretag inom värme, sanitet, ventilation och elteknik.
Företaget har verksamhet i Sverige, Norge och Finland med totalt 5 400 anställda.

Triton är ett investmentbolag som investerar i medelstora företag i norra Europa
– Vi vill stötta företagsledningen och alla medarbetare på Imtech Nordic som en stabil ägare som investerar i och stödjer bolagets tillväxt och utveckling. Vi ska bidra med våra strategiska insikter och kunskaper såväl från tjänstesektorn som från verksamhetsstyrning. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med företagsledningen och den nya styrelsen i byggandet av ett starkare företag, säger Peder Prahl, Director of the General Partner för Triton Fonder.

Triton förvärvar i köpet samtliga tillgångar i Imtech Nordic, tidigare en del av koncernen Royal Imtech N.V.
Enligt pressmeddelandet avser den nya ägaren att göra betydande investeringar för att stärka Imtech Nordics kassa och ge möjlighet till fortsatt utveckling av företaget.