Nyheter

Uppsalacampus växer

Sveriges lantbruksuniversitet växer med ett nytt utbildnings- och forskningscentrum. Entreprenör blir NCC Construction Sverige som startar stomarbetet i augusti.

Biocentrum, som den nya byggnaden heter, blir 21 000 kvadratmeter stor och ska rymma kontor, forsknings och undervisningslokaler för cirka 300 forskare och 150 studenter. Beställare är Akademiska Hus, som hyr ut lokalerna till Sveriges lantbruksuniversitet.

Målet med den nya byggnaden är att dra ihop lantbruksuniversitetets verksamheter, som i dag är utspridda, till en och samma byggnad. De institutioner som flyttar in är bland annat Kemi, och Mikrobiologi.

Bygget av Biocentrum beräknas vara klart i februari 2010 och inflyttning är beräknad till våren 2011. Totalt sysselsätts cirka 30 anställda i arbetet, skriver NCC i ett pressmeddelande. Akademiska Hus uppskattar projektkostnaden till cirka 520 miljoner.

Biocentrum är först ut i en större satsning där Akademiska Hus storsatsar på nya byggnader i området.
— Vi räknar med att ha ett nytt och samlat Campus Ultuna om fem till sex år, sade Göran Johansson, byggnadschef på Sveriges lantbruksuniversitet, till Byggvärlden i april.