Nyheter

Vad ska man välja – mingel eller fotboll?

AG Advokats laguppställning i Almedalen.

Almedalsvecka firar 50-år som mötesplats 2018 och erbjuder över 4 100 evenemang.
Valmöjligheterna är oändliga och samtalen likaså. Temperaturen har höjts under veckan och med den intensiteten i debatten. Det är också valår vilket har genomsyrat veckans program.
Frågor i fokus har varit vård- och omsorg, hållbarhet och byggande. Vi slås återigen av den härliga stämning som Almedalen erbjuder. Öppenhet och närhet till politiker såväl som näringslivsföreträdare är nog det som gör veckan helt unik.

AG Advokat har de tidigare åren som vi deltagit i Almedalen arrangerat debatter i olika aktuella ämnen inom offentlig upphandling.
Eftersom vi i år skulle ha en bredare representation på plats hade vi valt att synas genom att bjuda in till ett öppet mingel kl 17 på tisdag eftermiddag. Bra val av tid och plats tyckte vi när detta bokades i april. Tisdagen är veckans mest intensiva dag med flest seminarier och mest folk på plats. Därför var det den perfekta tidpunkten för att samlas och mingla med branschkollegor inom fastighet, entreprenad och offentlig upphandling. Platsen var också perfekt -mitt i Visby.
Det fanns alltså inte något som kunde gå fel.

Men det blir inte alltid som man tänkt.
Den perfekta tiden kl 17 den 3 juli visade sig vara mindre perfekt när det veckan innan stod klart att Sverige gått vidare till åttondelsfinal i sommarens stora happening – Fotbolls-VM. Ingen hade väl kunna föreställa sig att Sverige skulle bli vinnare i ”dödens grupp” där Tyskland och Mexico kämpade om slutspelsplatserna tillsammans med Sydkorea. Fantastiskt roligt!
Men vem vill gå på mingel mitt i en pågående åttondelsfinal? Inte så många blev vår analys och vi kunde konstatera att något måste göras. Ny tid och nytt upplägg fick det bli. Storbildsskärm, licenser för visning, riktiga landslagströjor och andra nödvändigheter behövde införskaffas.

Allt var riggat och klart kl 16. Stämningen var hög och förväntningarna ännu högre.
Glädjen hade inga gränser när domaren blåste av matchen och det stod klart att Sverige hade slagit Schweiz med 1-0 och nu var vidare till kvartsfinal!

Vi valde rätt i Almedalen vi valde VM!

Liselott Fröstad,
Advokat
AG Advokatbyrå