Vasallen bygger vidare i Rindö Hamn

Vasallen bygger vidare i Rindö Hamn
Vaxholms kommun har antagit detaljplanen för Vasallens första etapp av exploateringen i området Rindö Hamn.
Vaxholms kommun har antagit detaljplanen för Vasallens första etapp av exploateringen i området Rindö Hamn. Den antagna detaljplanen medger byggandet av 450 bostäder samt ett SPA- och konferenshotell i det gamla regementet KA1/Amf 1 invid Oxdjupet och farleden in till Stockholm.

Fastighetsutvecklingsbolaget Vasallen arbetar sedan ett flertal år tillbaka med att omvandla Rindö Hamn till ett attraktivt område för boende och besökare. I och med att Vaxholm kommun nu antagit detaljplanen för området kan Vasallen komma igång med byggandet på allvar. Ungefär hälften av bostäderna kommer att inhysas i ombyggda kaserner, kanslihus och andra historiska byggnader och resterande hälften kommer att bli nyproducerade fastigheter. Bland annat kommer det att byggas sju exklusiva radhuslägenheter i Rindös gamla brandstation.

– Det känns fantastiskt kul och vi ser fram emot att äntligen komma igång på riktigt med byggandet. Speciellt spännande ska det bli att se utvecklingen i den gamla brandstationen där vi vill skapa en känsla av loft living i New York som möter Saltkråkan, säger fastighetschef Fredrik Brehmer.

Eftersom Vasallen tidigare fått bygglov för ombyggnaden av den första före detta kasernen har redan ett 40-tal familjer flyttat in i det nya området. Från och med i sommar har Waxholmsbolaget börjat trafikera Rindö Hamns nya Grenadjärbrygga med reguljär båttrafik mellan Rindö och centrala Stockholm.

 

Relaterade artiklar

Tecknar avtal om bygge av kontor värt 800 miljoner
Bygger ut anstalten för 900 miljoner kronor
Nu är Karlatornet högst i Norden
De bygger Axevalla Hästcentrum