Nyheter

Villapriserna ligger stilla

Bostadsrättspriserna i riket som helhet var oförändrade mellan februari och mars, medan villapriserna steg med 1 procent.

Bostadsrättspriserna i riket som helhet var oförändrade mellan februari och mars, medan villapriserna steg med 1 procent. Det visar statistik från mäklarstatistik.se på onsdagen, skriver Affärsvärlden / Direkt.

Under den senaste tremånadersperioden har bostadsrättspriserna i riket som helhet, i glidande medelvärde, stigit 8 procent jämfört med föregående tremånadersperiod, medan villapriserna stigit 3 procent.

— Höstens trend med breda och allmänna prisnedgångar på den svenska bostadsmarknaden tycks vara bruten. Årets första kvartal redovisar generellt uppåtgående bostadspriser för villor och bostadsrätter på riksnivå. Vi märker även av en ökad aktivitet jämfört med hösten, främst tack vare rekordlåga räntor och ett uppdämt behov. Samtidigt som vi nu ser tecken på ökad stabilitet kommer den svaga konjunkturen och sysselsättningsnivån på den lokala orten fortsätta att påverka prisutvecklingen, säger Peeter Pütsep, vd på Svensk Fastighetsförmedling, i en kommentar.

Se prisutvecklingen i procent på Affärsvärldens hemsida

Affärsvärlden / Direkt