Nyheter

Volvo Personvagnars ägare satsar miljarder på nya lokaler

Geelys nya innovationscentret kommer ligga på Lindholmen i Göteborg. Foto: Getty Images

Geely Innovation Center kommer byggas på Lindholmen i Göteborg med färdigställande år 2022. Kontraktet med Geely är ett totalentreprenadavtal värt mer än två miljarder kronor exkl. moms och BRA Bygg AB har fått uppdraget. 

– I mer än fem år har BRA Bygg och Geely samarbetat med planerna för Geely Innovation Center. Nu ser vi fram emot att bygga ett nytt, levande nav och kraftcenter för svensk innovation på Lindholmen i Göteborg, i nära samarbete med kunden, säger Anders Billström, vice verkställande direktör och projektledare för Geely Innovation Center i BRA Bygg AB.

Geely Innovation Center bygger på visionen att främja innovation genom öppenhet, samarbete och delning av kunskap och erfarenheter. I det tidigare varvet på Lindholmen byggs ett öppet campus av multifunktionella byggnader med en total yta på mer än 100 000 kvadratmeter. Det nya innovationscentret kommer inkludera kontor, center för bildesign, showroom och hotell. När centret står klart år 2022 kommer det att rymma fyra tusen medarbetare.

– Det omfattande uppdraget bekräftar styrkan i Veidekkes strategiska satsning på kommersiellt byggande och Göteborgsområdet. Det bekräftar även att vårt val att köpa Billström Riemer Andersson var rätt, säger Jimmy Bengtsson, VD på Veidekke Sverige.

Avtalet med Geely är ett totalentreprenadavtal värt mer än 2 miljarder kronor exkl. moms och projektet är planerat att vara klart år 2022. Kontraktet ingår i Veidekkes orderstock för fjärde kvartalet.

BRA Bygg AB ingår i Billström Riemer Andersson (BRA), med huvudkontor i Göteborg och en stark närvaro på den västsvenska byggmarknaden. Billström Riemer Andersson blev ett dotterbolag till Veidekke 2018. 

Geely är ett privatägt kinesiskt bolag, som är huvudägare till Volvo Personvagnar.

/Redaktionen