Nyheter

19 byggherrar deltar i boutställning

Hammarby sjöstad 2002, Tensta 2006. Nu är det dags för en bostadsutställning på platsen där Stockholm och Sundbyberg möts – i Annedal.

Under onsdagen undertecknades en avsiktsförklaring mellan Stockholms stad, Sundbybergs kommun och Stockholms Byggmästareförening om den kommande bostadsutställningen.

— Att en bostadsutställning samlar 19 olika byggherrar är unikt. Det kommer att skapas förutsättningar för en mångfald av bostäder på en relativt begränsad yta och miljöfrågorna kommer att prioriteras mycket högt tillsammans med livskvalitet och byggandet av en modern och hållbar stadsdel, säger Elisabeth Martin, vd för Stockholms Byggmästareförening.

Byggmästareföreningen har arrangerat fyra bostadsutställningar i nära samarbete med Stockholms stad. I Skarpnäck 1990, Nybodahöjden 1998, Hammarby Sjöstad 2002 och Tensta 2006. Den nästkommande utställningen arrangeras 2012.

— Tillsammans kan vi omvandla gamla industrilandskap till attraktiva boende- och arbetsplatsområden. Nästa steg är att utveckla strandpromenaderna och kopplingarna mellan stadsdelarna med Marabouparken, säger Helene Hellmark Knutsson (s), kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg.