Årets Byggchef

”Är ingen vinnare utan mitt team”

Jack Len och hans team vid torsdagens uppvaktning.

Jack Len, regionchef på Ramirent, överraskades med prisutdelning på kontoret i Malmö på torsdagen. På plats fanns hans medarbetare, som han gärna delar utmärkelsen med.
– Det är en otrolig ära, och jag hade aldrig blivit en vinnare utan mitt team, säger Årets Byggchef.

Jack Len var på torsdagen kallad till ett möte på Ramirents depå i Malmö. Mötet var planerat för att tajma prisutdelningen I Årets Byggchef som Byggcheferna, Byggvärlden och Jacks kollegor på Ramirent planerat i all hemlighet.

Jack Len gratuleras av Jeanet Corvinius, ordförande Byggcheferna och Susanne Bengtsson, chefredaktör Byggvärlden.

Men när det var dags att överlämna blommor och guldhjälm var Jack plötsligt borta. Någon hade sett honom lämna kontoret. Efter lite eftersökning hittades han hos grannen.

– Jag är mållös, jag har inte anat någonting. Jag gick över till Ahlsell med en borr så jag märkte inte när ni smet in på kontoret, säger en överrumplad pristagare.

Jack såg ut att trivas i strålkastarljuset när han gratulerades av jury och kollegor. Han är tydlig med att poängtera att han delar äran med sitt team.
– Det här kan man inte göra själv. Jag har fantastiska medarbetare och det här är en seger jag delar med dem.

Alla i Jacks närhet lyfter hans energi, engagemang och positiva attityd som några av hans främsta egenskaper. För Jack finns inga bekymmer, och även om det finns problem väljer han att fokusera på lösningarna.

Han är också en personkännare av rang och ser när medarbetare behöver stöttning. Jack menar att han lärt sig mycket från idrotten, där han bland annat varit målvakt i Malmö FF under ungdoms- och juniortiden.

– Det finns jättestora likheter mellan idrotten och yrkeslivet. Alla måste dra åt samma håll, då vinner man matchen. Som ledare måste man också lära sig att se de olika spelarna man har tillgång till och stötta dem så det utvecklas.

– För mig var det stort bara att gå till final i Årets Byggchef, jag hade inte drömt om att komma så här långt, särskilt inte när jag såg vilka de andra finalisterna var. Men det känns jätteroligt att vi på Ramirent får visa att vi en del av byggbranschen, vi är ju en viktigt partner när det ska byggas och vi jobbar med viktiga frågor som säkerhet och arbetsmiljö.

Tillsammans med kollegor och representanter från Byggvärlden och Byggcheferna firades det med smörgåstårta på kontoret. Jack Len fick en guldhjälm, diplom och en uppskattad ledarskapsutbildning i pris – och många fina vitsord från kollegorna.

– Jack har ett genuint engagemang och han gör allt med hjärta, säger Samuel Augsburger, divisionschef på Ramirent.

– Han är duktig på att lyfta fram kvinnliga ledare och locka fler kvinnor till maskinuthyrningen, säger Josephine Gunnarsson, distriktschef för Lift.

– Jack ser allas funktion och värde. Alla medarbetare syns och lyfts fram, ingen är viktigare än någon annan, säger Fredrik Wihlborg, affärschef på Ramirent.

Anna Klebe, HR chef på Ramirent, Jack Len och hans chef Samuel Augsburger, divisionschef.

Jack Len har jobbat på Ramirent sedan 2010, då han började som säljare för att sedan klättra inom företaget. Nu ser nu fram emot att få dela nya idéer och initiativ med kollegorna i sin roll som regionchef.

– Den här utmärkelsen kommer ge mycket energi till 2022. Tack alla ni som vill spela i mitt lag!

Läs mer om årets vinnare här: Han är Årets Byggchef 2021

Läs mer här: Intervju med Jack Len.