Det Goda Projektet

Årets Byggchef: ”Ser mycket fram emot det här året”

Carolina Detterfelt, Årets Byggchef 2022, i samtal med Jack Len, Årets Byggchef 2021 och Jeanet Corvinius, ordförande för Byggcheferna.
Carolina Detterfelt, Årets Byggchef 2022, i samtal med Jack Len, Årets Byggchef 2021 och Jeanet Corvinius, ordförande för Byggcheferna. Foto: Anna Sjöström

För ett par veckor sedan utsågs hon till Årets Byggchef 2022. Vid eventet Det Goda Projektet intervjuades Carolina Detterfelt av Byggchefernas ordförande Jeanet Corvinius.
– Jag ser mycket fram emot det här året, sade årets pristagare från scenen.

Programpunkten inleddes med en film från ceremonin där årets pristagare överraskades på sin arbetsplats på JM Entreprenads kontor i Solna. Nu har hon fått lite distans till utmärkelsen.

– Det känns såklart jättekul, är smickrande och ärofyllt. Och lite ovant att se sig själv överallt i olika medier, sade Carolina Detterfelt som förklarade vad hon tror är en anledning till utmärkelsen:

– Jag har haft förmånen att jobba med många goda ledare, det har jag burit med mig genom åren. Samverkan och inkludering är en självklarhet för mig.

Förra årets vinnare

Även förra Årets Byggchef Jack Len dök upp på scenen. Jack Len har även suttit med i årets jury.

– De har alla varit bra kandidater. Det är små detaljer som avgör. Men vi var helt eniga i juryn om att Carolina skulle vinna, hon har en modern ledarstil där man ser alla, inte enbart sina underställda chefer.

Jack Len har haft ett hektiskt år, berättar han.

– Utmärkelsen har betytt mycket, det utvecklar en, men det blir samtidigt en press på att leva upp till de fina orden om en. Man får också vara med mycket på bild, det var jag själv inte van vid. Sen känner jag att jag har fått vara med i många diskussioner och påverka, vilket är positivt.

Fortsätta utveckla ledarskapet

I priset ingår en ledarskapsutbildning i Ledarstudions regi. Jack Len tips till Carolina Detterfelt är att fortsätta utveckla sitt ledarskap, på det egna företaget, men även andra så hela branschen gynnas. Något Carolina Detterfelt tar med sig.

– Vi måste tillsammans hjälpas åt för hitta de goda ledarna så att de väljer byggbranschen. Det här blir ett spännande år som jag ser fram emot.

Läs om överraskningsceremonin vid Carolina Detterfelts arbetsplats här